Sastojci za kremu:
- 3 šalice slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 šalice Nutelle (ili nekog sličnog čokoladnog namaza)
Sastojci za podlogu:
- 150 grama prhkih keksa s maslacem
- 100 grama maslaca
- 1 žlica kakaa
Priprema kolača od Nutelle i keksa:
- Sameljite ili usitnite kekse, pomiješajte ih s otopljenim maslacem i kakaom. Nakon toga smjesu dobro utisnite u kalup i pecite 10 minuta na 170 Celzijevih stupnjeva.
- Mikserom tucite slatko vrhnje dok se malo ne stvrdne, zatim dodajte šećer, vaniliju i cimet te opet sve dobro izmiksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Zatim u nju dodajte Nutellu te je kuhačom polako i lagano umiješajte u slatko vrhnje.
- Smjesu Nutelle i slatkog vrhnja ulijte u kalup s keksima. Kalup prekrijte folijom i ostavite kolač da se stvrdne preko noći.
Savjet:
Želite li kolaču dati malo svježine, možete mu dodati maline, jagode ili borovnice koje jednostavno prije serviranja poslažete na vrh kolača.
Inspirirajte se i ostalim slasticama s čokoladom:
Dobar tek!