Modni odabir kraljice Letizije rijetko se nađe na meti kritika, ali njezino posljednje modno izdanje ipak je naišlo na podijeljena mišljenja

Galerija

Kraljica Letizia zablistala je na službenom događanju u palači Zarzuela u Madridu. Jedna od najbolje odjevenih članica kraljevskih obitelji nosila je tamnoplavu baršunastu haljinu svog omiljenog dizajnera, Španjolca Felipea Varele.

Doslovno zakopčana do grla i s kosom skupljenom u elegantnu punđu, Letizia je izgledala ženstveno i sofisticirano.

I dok je jedan dio štovatelja njezinog stila udijelio samo komplimente ovom izdanju, bilo je i onih kojima se haljina nimalo nije svidjela. Kritizirali su kroj koji su nazvali nemaštovitim, a ništa bolje nije prošao ni materijal od kojeg je haljina napravljena.

Letizia u baršunastoj haljini Felipea Varele Foto: Getty Images

Baš mi je drago vidjeti da su ukradene zavjese iz palače pronađene, napisala je jedna anonimna kritičarka s društvenih mreža, aludirajući na to da haljina izgleda poput teških starinskih baršunastih zavjesa koje su uobičajen prizor u kraljevskim palačama.

Možda je ovaj komentar aluzija i na jednu od najslavnijih filmskih haljina, legendarnu zelenu toaletu iz klasika "Zameo ih vjetar".

Haljina od zelenog baršuna iz filma \'Zameo ih vjetar\' Foto: Guliver/CoverImages

Kada Scarlett O’Hara ostane bez novca za plaćanje poreza, odluči pomoć potražiti svoje stare ljubavi, Rhetta Butlera. Međutim, ne želi doći pred njega u iznošenoj haljini pa sa svojom sluškinjom odlučuje izraditi novu od baršunastih zavjesa s voljenog imanja Tara.

Kostimograf Walter Plunkett koji je zaslužan za kostime u filmu, za izradu haljine naručio je skupocjeni baršun boje mahovine koji je potom izlagao suncu kako bi postigao efekt izblijedjelosti, u skladu s izgledom starih zavjesa.

Vivien Leigh u legendarnoj haljini od \'zavjesa\' Foto: Profimedia