Modni odabir kraljice Letizije rijetko se nađe na meti kritika, ali njezino posljednje modno izdanje ipak je naišlo na podijeljena mišljenja

Galerija Kraljica Letizia Letizia u baršunastoj haljini Felipea Varele Letizia je za ovu prigodu kosu podigla u elegantnu punđu +1 Vivien Leigh na setu filma u legendarnoj haljini od 'zavjesa' Kraljica Letizia zablistala je na službenom događanju u palači Zarzuela u Madridu. Jedna od najbolje odjevenih članica kraljevskih obitelji nosila je tamnoplavu baršunastu haljinu svog omiljenog dizajnera, Španjolca Felipea Varele.

Doslovno zakopčana do grla i s kosom skupljenom u elegantnu punđu, Letizia je izgledala ženstveno i sofisticirano.

I dok je jedan dio štovatelja njezinog stila udijelio samo komplimente ovom izdanju, bilo je i onih kojima se haljina nimalo nije svidjela. Kritizirali su kroj koji su nazvali nemaštovitim, a ništa bolje nije prošao ni materijal od kojeg je haljina napravljena.
Letizia u baršunastoj haljini Felipea Varele Letizia u baršunastoj haljini Felipea Varele (Foto: Getty Images)
Baš mi je drago vidjeti da su ukradene zavjese iz palače pronađene, napisala je jedna anonimna kritičarka s društvenih mreža, aludirajući na to da haljina izgleda poput teških starinskih baršunastih zavjesa koje su uobičajen prizor u kraljevskim palačama.

Možda je ovaj komentar aluzija i na jednu od najslavnijih filmskih haljina, legendarnu zelenu toaletu iz klasika "Zameo ih vjetar".
Haljina od zelenog baršuna iz filma \'Zameo ih vjetar\' Haljina od zelenog baršuna iz filma 'Zameo ih vjetar' Foto: Guliver/CoverImages
Kada Scarlett O’Hara ostane bez novca za plaćanje poreza, odluči pomoć potražiti svoje stare ljubavi, Rhetta Butlera. Međutim, ne želi doći pred njega u iznošenoj haljini pa sa svojom sluškinjom odlučuje izraditi novu od baršunastih zavjesa s voljenog imanja Tara.

Kostimograf Walter Plunkett koji je zaslužan za kostime u filmu, za izradu haljine naručio je skupocjeni baršun boje mahovine koji je potom izlagao suncu kako bi postigao efekt izblijedjelosti, u skladu s izgledom starih zavjesa.

Sviđa li vam se haljina kraljice Letizije?

glasova:

Vivien Leigh u legendarnoj haljini od \'zavjesa\' Vivien Leigh na setu filma u legendarnoj haljini od 'zavjesa' Foto: Profimedia

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju