Za neke modele obuće definitivno možemo reći kako su obilježili cijelu jednu modnu eru. Početkom 2010. bili smo opsjednuti (pre)visokim potpeticama i platformama, a onda je francuska dizajnerica Isabel Marant lansirala tenisice koje su "promijenile igru".

Galerija

Na tržištu se 2011. pojavio njezin model Bekett, "casual" tenisica sa skrivenom unutarnjom platformom koja je oduševila žene diljem svijeta. Želja za dodatnim centimetrima uslišena je i ženama koje nisu bile ljubiteljice klasične obuće s visokom potpeticom poput, primjerice, salonki.

Tenisice Bekett brenda Isabel Marant na zagrebačkoj špici Foto: Cropix/Josip Moler/Isabel Marant

"Kada sam ih kreirala, razmišljala sam o tome kako mogu imati nešto super udobno, ali također dobiti i visinu. Sjetila sam se da sam kao dijete stavljala komade pluta u svoje tenisice kako bih izgledala više. To sam željela postići.

Lana Radeljak na zagrebačkoj špici u tenisicama s potpisom Isabel Marant Foto: Josip Moler/Cropix

Radila sam na tom dizajnu više od devet mjeseci prije lansiranja i kad sam završila, pogledala sam ih i rekla: 'O, to će sigurno biti hit.' Ali nisam mislila da će i danas biti tražene", rekla je Isabel u jednom intervjuu 2014. i otad je prošlo 10 godina, a njezine tenisice i dalje su popularne.

Isabel Marant Bekett Foto: Isabel Marant

Na zagrebačkoj špici ove subote nosila ih je i Lana Radeljak. Model Bekett u crnoj boji spojila je s trapericama visoka struka i ravnih nogavica, crnom majicom i klasičnom kožnatom jaknom u "bajkerskom" stilu.

Popularnost ovog modela potvrdila je i Izabel Kovačić, a s obzirom na to da ih i dalje redovito viđamo na zagrebačkoj špici, nema sumnje da su Hrvatice i dalje zaljubljene u inovativnu tenisicu s efektom štikli.

Lana Radeljak na zagrebačkoj špici u tenisicama s potpisom Isabel Marant Foto: Josip Moler/Cropix

Plavuša iz centra Zagreba u tenisicama kojima Hrvatice ne mogu odoljeti

Top ili flop? Brigitte Macron vjerna ležernoj eleganciji čak i kad šeće psa

Melanie Griffith: Tenisice s visokom tankom potpeticom koje su konkurencija klasičnim štiklama