Lavanda, maslinovo ulje, hren i parmezan su samo neki od okusa koji su se sljubili s čokoladom. Sve one koji su se u tjednima korizme odrekli užitaka i u tome su bili izdržljivi zanimat će koje su to ponajbolje čokolade na našem tržištu
Ta popularna slastica je toliko obožavana da su njezini tvorci posegnuli za raznim začinima kako bi još više oplemenili okus u kojem su prije današnjih sladokusaca uživali Maje i Asteci.
Marinko Biškić za sebe kaže da je ovisnik o čokoladi.
- U svim receptima se trudim napraviti ono što je meni ukusno, a i cijeli posao sam pokrenuo kako bi napravio nešto za sebe, kaže vlasnik Nadalina čokolada koji iz dana u dan iznenađuje s novim kombinacijama okusa.
Neki okusi će iznanditi i najveće poznavatelje ove slastice, recimo bijela čokolada s ciklom ili prirodnom aromom mrkve ili tamna čokolada s okusom pelina ili hrena? Baš kao stvoreno za Uskrs!
Čokolada je poznata kao afrodizijak te potiće stvaranje dobrog kolesterola, a tamna čokolada je odličan antioksidans.
Boris Jurić iz Udruge ljubitelja čokolade otkrio je u emisiji Provjereno kako čokolada ima neka svoja pravila.
- Čokolada se ne bi smjela gristi, kockicu treba staviti u usta, pustiti da se topi i uživati.
Čokolada je idealan dar, problem je samo odabrati onu pravu između toliko kombinacija okusa: šampanjac, šafran, fefroni, mango, šipak, med.
Ona posebna i najskuplja stoji 1200 kuna, no rasprodana je...