Seks simbol i po mnogima najljepša žena svijeta vješto je skrivala jednu tjelesnu manu ili su to za nju činili drugi

Tijekom svoje petnaestogodišnje karijere, Marilyn Monroe "odradila" je vrlo malo golišavih snimanja.

U nedovršenom filmu Something's Got to Give, brćkala se u toplesu, a gola je pozirala fotografu Bertu Sternu za seriju fotografija Last Sitting koje su objavljene u američkom Vogueu, 1962.

Bilo je to njezino zadnje poziranje prije smrti, 5. kolovoza iste godine.

 

Marilyn Monroe bila je seks simbol svojega vremena, a njezina je pojava uvijek bila savršena ili ju je barem tako doživljavala javnost.

Ništa nije dosadnije nego savršena ženska koža. Lijepe su žene s ožiljcima.

--C.Diana Vreeland

Međutim, stvarnost je bila nešto drugačija. Prekrasna glumica na trbuhu je imala poprilično velik ožiljak kao podsjetnik na operaciju žučnog mjehura kojoj je bila podvrgnuta nešto prije snimanja za slavnu seriju fotografija.

Dobitnica Zlatnog globusa za najbolju glavnu glumicu jako se sramila ožiljka, a prije nego je stala pred fotoobjektiv Berta Sterna, morao ju je smirivati njezin frizer te ju uvjeravati kako svejedno izgleda fantastično.

Međutim, Stern ga je najblaže rečeno primijetio, no utom se umiješala tadašnja urednica Voguea, opaka Diana Vreeland, riječima:

Ništa nije dosadnije nego savršena ženska koža. Lijepe su žene s ožiljcima.

Koliko god zvučalo ohrabrujuće, Stern je na kraju obrisao ožiljak s većine fotografija, a ožiljak nije vidljiv niti na fotografijama sa seta filma Something's Got to Give.

Ironično, na snimanju istoimenog filma Marilyn Monroe prvi put je dobila dopuštenje pokazati pupak, što je sama glumica prokomentirala riječima:

Valjda su oni koji cenzuriraju napokon voljni priznati da i žene imaju pupak!