Dvanaestogodišnja Tika the Iggy sićušna je i druga najdraža stvar na svijetu joj je izležavanje i igranje. Prva najdraža stvar joj je obilaženje modnih revija sa svojim vlasnikom Thomasom Shapirom, gdje je u naručju vole držati zvijezde poput Brooke Shields i Drew Barrymore. I da, Tika je pas, preciznije mali talijanski hrt s više od milijun pratitelja na Instagramu.

Galerija

Za pseću zvijezdu Tiku the Iggy (Iggy je naziv za pasminu mali talijanski hrt), dizajneri čak i šivaju odjeću jer ona je najveća fashionistica među psima.

Kreacije za Tiki izrađuje i Emma Gage, vlasnica modnog brenda Melke NYC osnovanog 2020. godine. Emmi u tome pomaže njezina mezimica, francuska buldogica Cleopatra za koju također šije preslatke vestice tako da dizajnerica već ima iskustva u kreiranju odjeće za pse.

Tika nosi i prave glamurozne kreacije, s dugačkim šlepom te one ukrašene šljokicama i perjem, no njezin vlasnik Thomas Shapiro ističe kako postoje neka ograničenja s obzirom na to da je ona ipak pas pa joj neki detalji mogu smetati.

Ne stavljamo joj šljokice oko vrata jer će je to svrbjeti ili zatvaranje na čičak, kaže. Thomas uvijek pazi da se njegova ljubimica dobro odmori jer obilaženja modnih revija i svjetla reflektora i nju iscrpe, baš kao i ljude. Prije nego krene kaos, Tika voli malo usporiti kako bi napunila baterije i bila spremna za sav taj šušur.