Dvanaestogodišnja Tika the Iggy sićušna je i druga najdraža stvar na svijetu joj je izležavanje i igranje. Prva najdraža stvar joj je obilaženje modnih revija sa svojim vlasnikom Thomasom Shapirom, gdje je u naručju vole držati zvijezde poput Brooke Shields i Drew Barrymore. I da, Tika je pas, preciznije mali talijanski hrt s više od milijun pratitelja na Instagramu.

Galerija Ženka malog talijanskog hrta Tika modna je zvijezda s preko milijun pratitelja na Instagramu Ženka malog talijanskog hrta Tika modna je zvijezda s preko milijun pratitelja na Instagramu - 6 Ženka malog talijanskog hrta Tika modna je zvijezda s preko milijun pratitelja na Instagramu - 7 +4 Dvanaestogodišnja Tika zvijezda je Njujorškog tjedna mode

Za pseću zvijezdu Tiku the Iggy (Iggy je naziv za pasminu mali talijanski hrt), dizajneri čak i šivaju odjeću jer ona je najveća fashionistica među psima.

Kreacije za Tiki izrađuje i Emma Gage, vlasnica modnog brenda Melke NYC osnovanog 2020. godine. Emmi u tome pomaže njezina mezimica, francuska buldogica Cleopatra za koju također šije preslatke vestice tako da dizajnerica već ima iskustva u kreiranju odjeće za pse.

Tika nosi i prave glamurozne kreacije, s dugačkim šlepom te one ukrašene šljokicama i perjem, no njezin vlasnik Thomas Shapiro ističe kako postoje neka ograničenja s obzirom na to da je ona ipak pas pa joj neki detalji mogu smetati.

Ne stavljamo joj šljokice oko vrata jer će je to svrbjeti ili zatvaranje na čičak, kaže. Thomas uvijek pazi da se njegova ljubimica dobro odmori jer obilaženja modnih revija i svjetla reflektora i nju iscrpe, baš kao i ljude. Prije nego krene kaos, Tika voli malo usporiti kako bi napunila baterije i bila spremna za sav taj šušur.

Želim biti siguran da je u tip-top formi, pa joj osiguram puno mirnog vremena za relaksaciju jer želim da bude uzbuđena kada upoznaje nove ljude, dodaje Shapiro ističući kako je, i usred užurbanog rasporeda, njezin komfor na prvom mjestu. Minijaturni hrtovi inače su izuzetno osjetljivi psi i najsretniji su kada su na toplom i u društvu ljudi. Pripadnike ove simpatične pasmine važno je odijevati za hladnog vremena te su stvoreni za život u kući (kao zapravo svi psi jer ne postoji pas "za van"), a poznati su i po nekim karakteristikama mačke.

Dvanaestogodišnja Tika prava je predstavnica svoje pasmine i modna kraljica koja gdje god se pojavi izaziva oduševljenje.

Ženka malog talijanskog hrta Tika modna je zvijezda s preko milijun pratitelja na Instagramu - 4 Dvanaestogodišnja hrtica Tika zvijezda je Njujorškog tjedna mode (Foto: Profimedia)

Kada idemo na modne evente i vidimo koliko je ljudi došlo zbog Tike, to je stvarno kul. Na neki se način iz online života sve prenosi u stvarni život, otkriva Shapiro koji se prisjetio i jednog od najuzbudljivijih susreta s tjedna mode. Tika i on hodali su ulicom u West Villageu kada se pojavila, nitko drugi nego Brooke Shields i pitala: "Je li to Tika?" Također, na reviji Christiana Sirianoa, Drew Barrymore držala je Tiku dok je davala izjavu.

Elegantni i prelijepi: Deset pasmina čiji izgled uvijek izaziva divljenje Afganistanski hrt Dalmatiner Doberman +6 Irski seter

Ove sezone, simpatičnoj Tiki pripala je čast da bude domaćica partyja modnog magazina Daily Front Row kao prvi pas koji je dobio tu ulogu. Kada tjedan mode završi, kako je potvrdio njezin vlasnik, Tika the Iggy vratit će se jednoj stvari u kojoj možda uživa i više nego u modi: odmaranju.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju