Koji to parfem nosiš, pitanje koje često čujemo ili ga pak uputimo onoj dami čiji nas miris osvoji na prvu notu.

Galerija

Ponekad to znatiželjno upitamo naše prijateljice i kolegice, a ponekad ćemo na ulici bez suzdržavanja zaustaviti damu koju nikad u životu nismo vidjeli samo kako bismo saznali koji je to parfem toliko opojan i neodoljiv.

Na našem Facebooku svojedobno smo vam zamolili da s nama podijelite parfeme za koje ste primile najviše pohvala i upita.

U vašim odgovorima neki su se parfemi istaknuli kao apsolutni favoriti, a mi smo u nastavku izdvojili njih deset koji su se najčešće ponavljali. Za kojim se mirisima okreću glave provjerite u nastavku:

1. Chloé Chloé Eau de Parfum

Ovo je poseban, senzualan i profinjen miris za sve prilike i za sva godišnja doba. Chloé je odličan spoj cvjetova koji uključuju božur, liči i freziju u visokim notama, ružu, magnoliju i đurđicu u srcu iznad baze od cedrovine i ambera. Dame koje ga vole kažu da je jako elegantan, ženstven i svjež.

Chloé Chloé Eau de Parfum Foto: Internetska stranica proizvođača

2. Chanel Coco Mademoiselle

Ovo je svježi, ženstveni, karakterni miris stvoren za žene koje su vragolaste i provokativne, slobodne, neovisne i simpatične. Na tržištu se pojavio 2001. godine i otad mu ne opada popularnost. Njegove obožavateljice kažu da se radi o božanstevnom remek djelu u bočici.

Chanel Coco Mademoiselle Foto: Internetska stranica proizvođača

3. Dior J'Adore

Sladak, ali lagan cvjetni miris koji je na tržištu od 1999. godine ima svježinu mandarine u visokoj noti, jasmin, šljivu, orhideju i ružu u srcu te mošus, vaniliju, cedar i kupinu u bazi. Žene koje vole ovaj miris kažu da je jedan od najljepših mirisa ikad stvorenih, kao i da im izaziva sreću čim ga osjete.

Dior J'Adore Foto: Internetska stranica proizvođača

4. Narciso Rodriguez For Her

Gornje note ovog cvjetno-drvenastog mirisa su cvijet afričke naranče, osmantus i bergamot, u sredini su mošus i amber, dok bazu čine vetiver, vanilija i pačuli. Oobožavateljice kažu da se radi o mirisu koji biraju za sve prigode. Drugi za njim okreću glave, dijele komplimente i pitaju slavno pitanje: "Koji ti je to parfem?"

Narciso Rodriguez For Her Foto: Internetska stranica proizvođača

5. Shiseido Zen

Ovaj drvenasto-cvjetni miris u gornjim notama ima grejp, ananas, bergamot, naranču i ružu, srednje note su frezija, crvena jabuka, lotos, zumbul, gardenija, đurđevak, ljubičica i iris, dok su u bazi pačuli, kedar, mošus, amber, tamjan i bor. Dame koje vole ovaj miris kažu da su njime jednostavno opsjednute, a posebno ga vole nositi u toplijem dijelu godine.

Shiseido Zen Foto: Internetska stranica proizvođača

6. Calvin Klein Euphoria

Euphoriu se opisuje kao zabavan, primamljiv miris kojeg se žene ne mogu zasititi. Žene jednostavno obožavaju note nara, orhideje i lotosa pomiješane s mošusom, ljubičicom i jantarom. Obožavateljice kažu da se radi o božanstvenom mirisu koji se s razlogom nalazi u mnogim ormarićima.

Calvin Klein Euphoria Foto: Internetska stranica proizvođača

7. Lancome La Vie est Belle

Žene koje vole ovaj miris kažu da se zbog njega osjećaju otmjeno, elegantno i ženstveno te da vrlo često na račun njega dobivaju komplimente. U bočici ovog parfema je iris koji je okružen cvjetovima naranče i jasmina. Kraljnja formula rezultat je tri godine rada i 5000 probnih varijanti.

Lancome La Vie est Belle Foto: Internetska stranica proizvođača

8. Versace Crystal Noir

Donatella Versace ovaj je miris opisala kao senzualan i delikatan. Voćno-orijentalni parfem na tržištu je od 2004. godine i otada vojska njegovih obožavateljica samo raste.

Žene Crystal Noir opisuju kao najseksi miris na koji su ikad naišle. Podsjeća ih na kratke haljine, ples, zabavu...

Versace Crystal Noir Foto: Internetska stranica proizvođača

9. Kenzo Flower by Kenzo

Ovaj orijentalno-cvjetni miris za žene u gornjim notama ima bugarsku ružu, glog, crni ribizl i mandarinu, u sredini su ljubičica iz Parme, ruža, opoponax i jasmin dok bazu čine vanilija, bijeli mošus i tamjan. Dame koje ga vole kažu da je stvoren za cijelu godinu. Radi se, kažu, o apsolutno savršenom mirisu koji je lako obožavati.

Kenzo Flower Foto: Internetska stranica proizvođača

10. Bulgari Omnia Amethyste

Gornje note ovog mirisa su zelene note i ružičasti grejp; srednje note su iris i bugarska ruža; bazne note su heliotrop i drvene note. Dame koje vole ovaj miris kažu da, kad ga stave, imaju osjećaj kao da su se omotale nečim ugodnim. Miris je dodaju čist i svjež i nikad ne dosadi.

Bulgari Omnia Amethyste Foto: Internetska stranica proizvođača

Ni Hrvatice im ne mogu odoljeti: 10 parfema koje vole nositi poznate žene

Parfemi koji bi vam se mogli svidjeti ako volite Dolce & Gabbana Light Blue