Višenamjenska suha ulja već su godinama jedan od najvećih kozmetičkih trendova za višenamjensku njegu i upotrebu na licu, tijelu i kosi, koja vrhunac korištenja doživljavaju upravo u kasno proljeće i ljeto.

Prvi put su lansirana 1991. godine u Francuskoj, kao inovativna ideja Alize Jabès, mlade majke, poduzetnice i osnivačice tada još nepoznatog istraživačkog laboratorija NUXE, koja je u nedostatku vremena i rastrgana između mnogih obaveza, zaželjela jedan jedinstveni proizvod koji će u jednom potezu pružiti njegu, obnovu i zaštitu kože lica i tijela te kose. Tako je nastalo prvo i danas najpoznatije višenamjensko suho ulje – NUXE Huile Prodigieuse.

Danas u svijetu postoji nebroj raznih suhih ulja za kožu i kosu koja se, osim bogatim njegujućim formulama sastavljenima uglavnom od prirodnih biljnih ulja, odlikuju i finim mirisnim notama te brzoupijajućim teksturama.

Suha ulja oboružana su esencijalnim masnim kiselinama koje štite i obnavljaju zaštitnu barijeru kože, dok ulje 'zaključava' vodu u koži i čini je mekom

Zašto suha ulja?

Suha ulja najčešće sadrže bogata i hranjiva biljna ulja, koja su u svom izvornom obliku uglavnom prilično masna i teško se upijaju, pa nerijetko ostavljaju masni trag na koži.
Da bi im se omogućilo brže upijanje u kožu, uz zadržavanje svih njihovih njegujućih svojstava, najčešće su im dodane određene formulacije koje pospješuju upijanje.

 

Zašto su suha ulja idealna njega za kožu tijela?

Suha ulja oboružana su esencijalnim masnim kiselinama koje štite i obnavljaju zaštitnu barijeru kože, dok ulje 'zaključava' vodu u koži i čini je mekom, čak i kada je izložena izraženom isušivanju (sunce, vjetar, sol i klor, grijanje, klima-uređaji...).

Osim hranjivog djelovanja za kožu, višenamjenska suha ulja možete koristiti i:

1. NAKON DEPILACIJE – dragocjena biljna ulja poput ulja slatkog badema, kamelije i gospine trave u NUXE Huile Prodigieuse imaju izuzetno umirujuće djelovanje na kožu te su idealna njega nakon depilacije.

2. ODMAH NAKON TUŠIRANJA – za dodatno 'zaključavanje' vlage u koži, suha ulja nanosite odmah nakon tuširanja, još na vlažnu kožu. Bonus mekoće i hidratacije će vas iznenaditi.

3. POMIJEŠAJTE S KREMOM ZA TIJELO – obzirom da suha ulja imaju sposobnost brzog upijanja, možda neće biti dovoljno masna kod žena s izrazito suhom kožom. U tom slučaju pomiješajte ga s hranjivom kremom za tijelo, za izraženo hranjenje i hidrataciju kože, uz neodoljiv miris.

4. UMJESTO PARFEMA – za mirisnu fantaziju, odaberite suho ulje s dokazano neodoljivim mirisom poput NUXE Huile Prodigieuse, nanesite ga na ramena, liniju vrata i dekolte te uživajte u dašku glamura i senzualne nježnosti.

5. KUPKA SA SUHIM ULJEM – za opuštajuće trenutke tokom kupanja, dodajte nekoliko kapi NUXE Huile Prodigieuse suhog ulja u svoju kupku.

6. PROTIV STRIJA – dragocjeno biljno ulje borača (lat. Borago officinalis) bogato je omega masnim kiselinama, koje dokazano djeluju protiv nastanka strija, ispucalosti kože te na zacjeljivanje rana i ožiljaka. NUXE Huile Prodigieuse s uljem borača dokazano djeluje u prevenciji nastanka i smanjenju vidljivosti strija, što je potvrdilo 79 posto žena u testiranju provedenom pod dermatološkim nadzorom.

7. NAKON SUNČANJA – Suha ulja omiljena su u ljetnim mjesecima i kao savršena njega nakon izlaganja suncu. Osim što hidratiziraju, ujedno i hrane te obnavljaju kožu tijela oštećenu djelovanjem UV zraka. Zlatne varijante posebno su omiljene zbog naglašavanja preplanulog tena (poput Huile Prodigieuse Or Čudesnog suhog ulja sa zlatnim sjajem).
 

Prekrasno njegujuća i hranjiva formula prvog i najpoznatijeg višenamjenskog suhog ulja NUXE Huile Prodigieuse Čudesnog suhog ulja, puno je puta imitirana, no i dalje ostaje nezamjenjiva.
Čak 97,8 posto svih sastojaka ovog legendarnog ulja potječe iz srca biljaka.

Obogaćeno vitaminom E, saveznikom mladosti, suho ulje ne sadrži silikone, konzervanse ili mineralna ulja (derivate nafte).

Njegovu bit čini 6 dragocjenih biljnih ulja (makadamija, lješnjak, slatki badem, borač, kamelija, gospina trava) koji kožu na najbolji način hrane i njeguju te obnavljaju njezinu teksturu.

Omiljeno je i zbog legendarnog sunčanog mirisa, punog ženstvenosti i slatke nježnosti, koji započinje cvjetovima naranče, gorke naranče i šljiva, nevjerojatno zavodljivim notama đurđica i bijelih ljiljana te na kraju završavajući senzualnim dodirima vanilije, cedra i jantara. Cijena, 50 ml 139,48 kn, 100 ml: 239,71 kn