Kruh je namirnica koju mnogi jedu svakodnevno, a način na koji ga čuvamo znatno utječe na njegovu kvalitetu i rok trajanja
Hladnjak je u kućanstvima za mnoge najvažniji aparat. Percipiramo ga kao čuvara namirnica, ali ponekad učinak hladnjaka na njih može biti potpuno suprotan.
Jedna od tih namirnica je i kruh. Mnogi od nas drže ga u hladnjaku nakon kupovine jer smatramo da ćemo tako produljiti rok trajanja kruha i njegovu svježinu. Međutim, njemu tamo nije mjesto.
Proces kvarenja kruha zaustavlja se samo ako ga stavimo u zamrzivač, a nakon odmrzavanja trebamo ga iskoristiti u što kraćem roku. Međutim, nema smisla stavljati ga u sam hladnjak jer se tako čak ubrzava proces kvarenja, kazala je nutricionistkinja Alma Bunić.Hladnjak percipiramo kao čuvara namirnica.
U prilogu iz emisije "Zdravlje na kvadrat" saznajte koje još namirnice ne bismo trebali čuvati u hladnjaku, a koje bismo obavezno trebali staviti u njega.
"Zdravlje na kvadrat" gledajte subotom ujutro na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na NovaPlus. This browser does not support the video element.