Kruh je namirnica koju mnogi jedu svakodnevno, a način na koji ga čuvamo znatno utječe na njegovu kvalitetu i rok trajanja

Hladnjak je u kućanstvima za mnoge najvažniji aparat. Percipiramo ga kao čuvara namirnica, ali ponekad učinak hladnjaka na njih može biti potpuno suprotan.

Jedna od tih namirnica je i kruh. Mnogi od nas drže ga u hladnjaku nakon kupovine jer smatramo da ćemo tako produljiti rok trajanja kruha i njegovu svježinu. Međutim, njemu tamo nije mjesto.

Hladnjak percipiramo kao čuvara namirnica.

Proces kvarenja kruha zaustavlja se samo ako ga stavimo u zamrzivač, a nakon odmrzavanja trebamo ga iskoristiti u što kraćem roku. Međutim, nema smisla stavljati ga u sam hladnjak jer se tako čak ubrzava proces kvarenja, kazala je nutricionistkinja Alma Bunić.

U prilogu iz emisije "Zdravlje na kvadrat" saznajte koje još namirnice ne bismo trebali čuvati u hladnjaku, a koje bismo obavezno trebali staviti u njega.

"Zdravlje na kvadrat" gledajte subotom ujutro na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na NovaPlus.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju