Proveli smo dan s mladom arhitekticom i blogericom Mateom Senjak, koja nas je osvojila svojim vedrim duhom i pristupačnošću te otkrila koje navike njezin život čine kvalitetnim.

 

Galerija

Matea Senjak oduvijek je, kako kaže, sanjala da će jednog dana postati arhitektica. Njezin je san prije nekoliko godina postao stvarnost kada je dobila diplomu u ruke i počela stažirati u jednom arhitektonskom birou. Iako taj posao podrazumijeva mnogo sjedenja, Matea poput većine mladih ljudi živi užurbanim i dinamičnim načinom života. Upravo zbog toga pokušava svoje vrijeme organizirati na što kvalitetniji način, a ovo su navike koje joj u tome pomažu.

1. BRIGA O SEBI

Briga o sebi nešto je čemu u posljednje vrijeme posvećujem mnogo pažnje. Bez obzira na broj obveza i umor, nastojim ne preskakati dnevnu i noćnu njegu. Danas je to postao moj ritual i nešto u čemu zbilja uživam.

Vichy Slow Age linija za prve znakove starenja Foto: Nova Studio

Jutarnju rutinu započinjem čišćenjem lica micelarnom otopinom ili gelom. Zatim nanosim dnevnu kremu Vichy Slow Âge te balzam za usne. Kada je u pitanju noćna njega, nikad ne idem na spavanje bez skidanja šminke i nanošenja noćne kreme. U posljednje vrijeme u njegu sam uvela i kremu za područje oko očiju, također iz Vichy Slow Âge linije koja je obogaćena probiotikom, Ginko bilobom i korijenom bajkalske kapice antioksidacijskog djelovanja.

Više o njezi kože saznajte ovdje

2. PRAVILNA PREHRANA

Preskakala sam doručak dok nisam shvatila da to zapravo utječe na manjak moje energije, na loše raspoloženje i prejedanje u kasnim satima. Danas ga nikako ne preskačem i moj dan počinje s doručkom.

Zdrave zobene palačinke idealne su za doručak Foto: Nova Studio

Najčešće doručkujem zobene pahuljice u više oblika. Nekad je to smoothie s voćem, bademovim mlijekom, posnim sirom ili u obliku zdravih palačinki. Volim i jaja s lososom.

3. VRIJEME ZA SEBE

Danas živimo užurbanije nego ikad, stoga smatram da treba pronaći minutu, sat, odnosno trenutak za sebe i iskoristiti ga na najbolji mogući način. Za mene je to čitanje knjiga,prelistavanje časopisa, šoping, kava s prijateljicama ili fotografiranje.

Matea Senjak, arhitektica i blogerica Foto: Nova Studio

4. FIZIČKA AKTIVNOST

S obzirom na to da moj posao zahtijeva puno sjedenja, pokušavam se što više fizički aktivirati. To može biti pilates ili joga u kućnoj atmosferi, lagana šetnjica, trčanje ili teretana.

Najviše volim vježbanje u teretani, trčanje na spravi, orbitrek ili nešto potpuno opuštajuće, poput kombinacije joge i pilatesa.

5. BORAVAK NA OTVORENOM

Volim prirodu, sunčan dan, vrijeme provoditi na otvorenom. To je mjesto na kojem pronalazim svoje ideje, kreativnost, tu se inspiriram, odmaram, opuštam, a pogotovo ako je to u nekom dobrom društvu.

Također, jako volim putovati, upoznavati nove kulture i ljude, tako da pokušavam izdvojiti vrijeme i organizirati financije kako bih putovala tri puta godišnje.