Kada je magazin Vogue objavljivao listu sanadala koje će obilježiti sezonu proljeće/ljeto 2022. na popisu su se našla i gladijatorice.

Galerija

Radi se o modelu sandala koji je obilježio početak 2000-ih godina, a za njihov veliki povratak u 2022. godini zaslužne su modne kuće poput Louis Vuittona, Diora i Valentina. Povratak gladijatorica nije nimalo iznenađujući kada se u obzir uzme činjenica da se u modu svake sezone vraćaju neki stari trendovi.

Definicija gladijatorica glasi ovako - to su sandale s otvorenim prstima i višestrukim remenčićima koji prolaze preko stopala i penju se uz nogu, dizajnirane tako da podsjećaju na obuću starorimskih gladijatora.

U drevnoj, ali i modernoj umjetnosti, gladijatorice su sandale koje često nose bogovi, a u svijetu mode postale su popularne 60-ih godina prošlog stoljeća kada su se nosile uz mini suknje, popularnost im je ponovno narasla početkom već spomenutih 2000-ih, a sada su ponovno tu, na listi popularnih modela obuće.

Ako se pita modne znalce, gladijatorice su sandale koje svaku kombinaciju čine božanstvenom, a posebno sjajno izgledaju uz kraće komade zhavaljujući kojima maksimalno dolaze do izražaja.

Street style izdanje mlade mame za šetnju Zagrebom - 3 Foto: Leonardo Bosnar/Pixsell

To dobro zna i mama koju su fotografi snimili u šetnji centrom Zagreba.

Za subotnji, dnevni izlazak u grad odjenula je plavu mini haljinu s bijelim dijagonalnim prugama koju je uparila s crnim gladijatoricama s remenima koji sežu do koljena. Sandale dodatno efektnim čine metalni ukrasi.

Zagrebački street style: Haljina iz Zare koja prati liniju tijela

Tri gracije za čijim se efektnim kombinacijama okretao cijeli Stradun

Na ramenu je mlada mama nosila torbicu modnog brenda Louis Vuitton, a nezaobilazan modni dodatak bile su crne sunčane naočale. Njezinu kombinaciju kao stvorenu za povratak jako visokih temperatura pogledajte u našoj galeriji.

Street style izdanje mlade mame za šetnju Zagrebom - 1 Foto: Leonardo Bosnar/Pixsell