Kada je magazin Vogue objavljivao listu sanadala koje će obilježiti sezonu proljeće/ljeto 2022. na popisu su se našla i gladijatorice.

Galerija Street style izdanje mlade mame za šetnju Zagrebom - 2 Street style izdanje mlade mame za šetnju Zagrebom - 1 Street style izdanje mlade mame za šetnju Zagrebom - 3 +0 Street style izdanje mlade mame za šetnju Zagrebom - 4

Radi se o modelu sandala koji je obilježio početak 2000-ih godina, a za njihov veliki povratak u 2022. godini zaslužne su modne kuće poput Louis Vuittona, Diora i Valentina. Povratak gladijatorica nije nimalo iznenađujući kada se u obzir uzme činjenica da se u modu svake sezone vraćaju neki stari trendovi.

Definicija gladijatorica glasi ovako - to su sandale s otvorenim prstima i višestrukim remenčićima koji prolaze preko stopala i penju se uz nogu, dizajnirane tako da podsjećaju na obuću starorimskih gladijatora.

U drevnoj, ali i modernoj umjetnosti, gladijatorice su sandale koje često nose bogovi, a u svijetu mode postale su popularne 60-ih godina prošlog stoljeća kada su se nosile uz mini suknje, popularnost im je ponovno narasla početkom već spomenutih 2000-ih, a sada su ponovno tu, na listi popularnih modela obuće.

Ako se pita modne znalce, gladijatorice su sandale koje svaku kombinaciju čine božanstvenom, a posebno sjajno izgledaju uz kraće komade zhavaljujući kojima maksimalno dolaze do izražaja.

Street style izdanje mlade mame za šetnju Zagrebom - 3 Gladijatorice su se vratile na popis popularne obuće (Foto: Leonardo Bosnar/Pixsell)

To dobro zna i mama koju su fotografi snimili u šetnji centrom Zagreba.

Za subotnji, dnevni izlazak u grad odjenula je plavu mini haljinu s bijelim dijagonalnim prugama koju je uparila s crnim gladijatoricama s remenima koji sežu do koljena. Sandale dodatno efektnim čine metalni ukrasi.

Ljetno street style izdanje sa zagrebačke špice Zagrebački street style: Haljina iz Zare koja prati liniju tijela

Street style kombinacije sa Straduna Tri gracije za čijim se efektnim kombinacijama okretao cijeli Stradun

Na ramenu je mlada mama nosila torbicu modnog brenda Louis Vuitton, a nezaobilazan modni dodatak bile su crne sunčane naočale. Njezinu kombinaciju kao stvorenu za povratak jako visokih temperatura pogledajte u našoj galeriji.

Street style izdanje mlade mame za šetnju Zagrebom - 1 Street style izdanje mlade mame za šetnju Zagrebom (Foto: Leonardo Bosnar/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju