Ljeto nam se vratilo grad, pjevaju Animatori. Stihovi kultne pjesme prigodni su za ovo razdoblje u kojem nam se nakon malo ugodnijeg razdoblja opet vraćaju vrućine. Vidljivo je to i po odjevnim kombinacijama na ulicama naših gradova. Odjevni komadi su sve laganiji, prozračniji i otvoreniji.

Naravno, prilikom nošenja kratke ili vrlo otvorene odjeće moramo pripaziti na zaštitu svoje kože jer štetne sunčeve zrake vrebaju na svakom koraku. Kreme (ili sprejevi i ulja) za zaštitu od sunca jedini su ljetni must have, pogotovo ako na svojoj koži ne želite vidjeti bijele tragove od odjeće i nakita koji nosite.

Poseban oprez zahtijevaju trenutno vrlo popularni odjevni komadi s cut out detaljima, poput ovog koji je na zagrebačkoj špici nosila jedna mlada dama.

Ljetno street style izdanje sa zagrebačke špice Ljetno street style izdanje sa zagrebačke špice (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Haljina komercijalnog modnog brenda Zara ravnog kroja i s tankim naramenicama ima izrezane detalje na struku i otvorena leđa, a kopčanje sa skrivenim zatvaračem nalazi se sa strane.

Jedan kratak boravak na direktnom suncu bez zaštite dovoljan je da u ovakvom modelu haljine malo izgorite i upravo je zato prije njezina nošenja mudro i poželjno stavljanje zaštitnog faktora.

Haljina brenda Zara Haljina brenda Zara (Foto: Zara)

Haljina midi kroja ukrašena je točkicama, jednim od najromantičnijih uzoraka koji je vrhunac svoje popularnosti doživio u 40-im i 50-im godinama prošlog stoljeća.

Ljetno street style izdanje sa zagrebačke špice Ljetno street style izdanje sa zagrebačke špice (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Nekoliko desetljeća dominirao je u kolekcijama najpopularnijih dizajnera tih vremena i gotovo da nema odjevnog komada koji tada nije bio ukrašen točkicama, od suknji i hlača do bluza i haljina.

Primjerice, model koji je Marilyn Monroe nosila u filmu Sedam godina vjernosti iz 1955. godine, modni magazin Vogue proglasio je jednom od najboljih točkastih filmskih haljina svih vremena.

Marilyn Monroe 1955. godine u filmu Sedam godina vjernosti Marilyn Monroe 1955. godine u filmu "Sedam godina vjernosti" (Foto: Guliver Image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju