Met Gala je jedan od najiščekivanijeg crvenog tepiha koji svake godine okuplja samo najpoznatija lica iz svijeta slavnih. Glavne akterice ove raskošne priče s humanitarnim karakterom su ljepotice u raskošnim haljinama, pripremljenim posebno za ovu priliku. Kako bi zablistale punim sjajem glumice, modeli i pjevačice svoja su tijela ukrasile i do najsitnijeg detalja, a sve kako bi njihova šetnja ispred okupljenih fotografa bila što upečatljivija


No poznati crveni tepih Metropolitan muzeja osim po raskošnom interijeru poznat je i po prepoznatljivom, širokom crvenom tepihu na prostranom stepenište koje ljepoticama svake godine zadaje poprilične muke.

Naime, skupe diizajnerske haljine napravljene od najfinijih materijala nisu namijenjene hodanju već isključivo poziranju te svake godine veliki broj glumica, modela i pjevačica prolazi kroz prave muke pokušavajući 'ukrotiti' svoje glamurozne kreacije.

Spoticanje na stepenice, namještanje dugačkih šlepova za poziranje te borba s vrtoglavim štiklama koje se zapliću u haljine samo su neki od problema koji muče maksimalno dotjerane ljepotice.