S obzirom na to da nas je pogodio novi toplinski val, ovih dana opet ćemo se rashlađivati i uz pomoć osvježavajućih deserata. Jedan od njih je i ovaj cheesecake s breskvama za čiju pripremu uopće ne morate paliti pećnicu.

SASTOJCI ZA CHEESECAKE S BRESKVAMA:

- 250 g krem sira
- 80 g jogurta
- 80 g šećera
- 40 ml soka od breskve
- 10 grama želatine
- 200 ml slatkog vrhnja
- 3 srednje breskve (svježe ili iz kompota)
- piškote
- maslac za premazivanje
- mlijeko za namakanje piškota

ZA UKRAS:

- 4 breskvi srednje veličine (svježe ili iz kompota)
- 10 grama želatine
- 280 ml soka od breskve

Kolač od jogurta i breskva Od jogurta i bresaka: Recept za lagan ljetni kolač koji ćete obožavati

Slika nije dostupna Rashladite i uživajte: Napravite osvježavajući kompot od breskve

PRIPREMA:

1. Pripremite kalup u kojem ćete raditi cheesecake, može biti bilo kojeg oblika po vašoj želji. Premažite ga po cijeloj površini s malo maslaca. Jednu po jednu piškotu vrlo kratko sa svake strane umočite u mlijeko i stavite na dno kalupa. Slažite piškote sve dok ne pokrijete dno kalupa.

2. Tri breskve operite, ogulite i narežite na manje kockice. Pomiješajte želatinu i sok od breskve te stavite sa strane na 10 minuta da nabubri. Nakon toga zagrijte želatinu na laganoj vatri i pustite da su potpunosti ohladi. U jednoj zdjeli istucite slatko vrhnje, a u drugoj krem sir, jogurt i šećer. Ohlađenu želatinu ulijte u smjesu od sira i lagano miksajte da se svi sastojci povežu. Zatim ručno umiješajte tučeno slatko vrhnje u smjesu i ulijte u kalup preko piškota. Stavite u zamrzivač na sat vremena.

4. Za to vrijeme operite i ogulite ostatak breskvi te ih potom prepolovite i narežite na duguljaste ploške. Baš kao i kod pripreme kreme, želatinu namočite u soku od breskve, pripremite na isti način i pustite da se ohladi. Nakon sat vremena izvadite kolač iz zamrzivača, po vrhu rasporedite ploške breskvi i zatim prelijte s pripremljenim preljevom od želatine. Nakon toga stavite kolač u hladnjak preko noći da se lijepo stisne.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju