Traperice su nezaobilazni komad koji svaka žena ima u svom ormaru i za razliku od ostalih vrsta hlača one se mogu nositi za gotovo sve prilike. No s obzirom da se oblici ženskog tijela razlikuju potrebno je odabrati onaj model koji će prikriti nedostatke i istaknuti ono najbolje. Proučite svoje tijelo i odaberite i vi kroj koji vam najviše odgovara


Ako želite prikriti jaka bedra
Žene koje žele prikriti bedra trebale bi izbjegavati uske traperice.

Bedra će najbolje prikriti one srednje visine struka te ravnog kroja koje ne ističu listove već ravno i slobodno padaju. Takav kroj izdužit će vašu figuru.

 

 

 

 


Ako želite prikriti trbuh
Ključ prikrivanja trbuha leži u visini struka koji ne smije biti previsok, ali niti prenizak.

Visina struka traperica trebala bi vaš trbuh podijeliti u dva dijela što znači da kroj traperica treba biti ispod prirodne razine struka te iznad kukova.

 

 


Ako želite istaknuti stražnjicu
Problem spljoštene stražnjice uz prave traperice može se vrlo uspješno prikriti, a rješenje se krije u džepovima.

Traperice s naglašenim džepovima koji imaju dodatni preklop, ukrasne gumbe ili neke druge ispupčene ukrase naglasit će vašu stražnjicu i dati joj volumen.

 

>> Odaberite najbolje traperice za vaše tijelo

>> Udobne trapezice istisnule (pre)uske traperice


Za niske
Niskim ženama nije problem pronaći traperice odgovarajuće duljine jer u današnje vrijeme gotovo svi modeli lako se mogu skratiti.

No ipak treba voditi računa o kroju koji nikako ne smije bit preširok. Radije odaberite uske traperice ili one ravnog, ali užeg cigareta kroja koji će izdužiti vaše noge.

 

 


Za visoke i vitke
Visoke i vitke žene, bez izraženih bokova inspiraciju za svoj najbolji model trebale bi tražiti u stilu sedamdesetih.

Popularne trapezice dolaze u svim varijantama, od onih ultra širokih nogavica do onih nešto blažeg kroja koji se počinje širiti od polovice bedara. Takav će kroj naglasiti vašu prirodno vitku figuru i vašoj sportskoj građi dati ženstvenu notu.