Obožavane čizmice od ovčje kože poznatije kao uggsice, već sezonama odolijevaju vizualno atraktivnijim trendovima. Udobnost i izgled jesu aduti na koje igraju, ali nepromočivost zasigurno nije

Mnoge trendseterice koje ne odolijevaju australskim čizmicama od ovčjeg krzna uglavnom imaju samo riječi hvale za ovaj modni must have u svijetu obuće.

Louboutinke su mnogima financijski nedostupne, od manolica je odustala i Carrie Bradshaw, a croggsice su privlačne zaista samo njihovim najzagriženijim fanovima.

Tako su uggsice još uvijek voljene i nezamjenjive, tim više se zbog ovčjih vlakana u unutrašnjosti čizama omogućuje nesmetano kruženje zraka. Tako se uspješno održava prirodna razina tjelesne temperature, što znači da se čizme mogu nositi i bez čarapa, čak i po nižim temperaturama.

Jimmy Choo se odrekao potpetica zbog uggsica

No, te čizme imaju i jednu nezanemarivu manu, a to je njihova promočivost. Uhvati li vas pljusak dok se u njima šećete gradom, ono što očekuje vaša stopala je gnjecavi osjećaj pokisnutog krzna.

Kako čizme izrađene od ovčjeg krzna mogu biti promočive, objašnjava Charlotte Cole, iz tvrtke koja proizvodi čizme slične onim australskim.

'Čizme se izrađuju od puno tanje kože, odnosno samo od gornjeg dijela kože. Osim toga razlog zbog kojeg ovca ima nepromočivo krzno jesu i ulja koja proizvodi njezina koža. Dok krzno zadržava izolacijska svojstva, nepromočivost se, na žalost gubi' otkrila je Cole.