Barbara Matić osvojila je prvu hrvatsku medalju u judu na Olimpijskim igrama u Parizu. Ta 29-godišnjakinja iz Splita osvojila je zlato u kategoriji do 70 kilograma pobijedivši Njemicu Miriam Butkereit.

Galerija

Ovo nisu njezine prve Olimpijske igre, iako su najplodonosnije – u Riu 2016. godine ispala je u prvom kolu, a u Tokyju 2021. završila je peta.

Barbara Matić iza sebe ima, pak, brojne sportske uspjehe – članica judo kluba Pujanke iz Splita dvaput je bila juniorska i dvaput seniorska svjetska prvakinja, a ove godine ponijela je i titulu europske prvakinje na natjecanju u Zagrebu.

Barbara Matić u dugoj crnoj haljini na izboru za sportaša 2020. godine Sportskih novosti Foto: Damir Krajac/Cropix

Kad je u pitanju moda, Barbara Matić je "prava Splićanka". Uživa u modnim igrama i rado nosi ženstvene odjevene kombinacije koje naglašavaju njezine adute na suptilan način.

Za svečana primanja i sportske dodjele nagrada bira svevremenske odjevne kombinacije poput malih crnih haljina, ali i dobro krojenih odijela.

Barbara Matić sa sestrom Brigitom na Splitskom festivalu 2023. godine Foto: Duje Klaric/Cropix

Ljeti nosi omiljenu haljinu svih Dalmatinki – model u biloj boji. U njezinom ormaru može se naći sve od mini haljinica do lepršavih maksi modela.

Što sve nosi Barbara Matić kada ne trenira ili ne nastupa na važnim svjetskim natjecanjima, pogledajte u nastavku teksta, ali i u fotogaleriji na početku.

Elegantne naušnice koje Donna Vekić obožava nositi na terenu i izvan njega

Osam pobjedničkih imena za djevojčice koja nose i naše dobitnice olimpijskih medalja