Kraljica supruga Camilla organizirala je popodnevni čaj u kraljevskoj rezidenciji Clarence House za dvije uvažene gošće. Jordanska kraljica Rania i danska princeza Mary doputovale su u London kako bi s Camillom razgovarale o kampanji "16 dana aktivizma".

Galerija

Sve tri dio su kampanje UN-a koja je službeno započela 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završit će 10. prosinca, kada obilježavamo Međunarodni dan ljudskih prava.

Cilj UN-ove inicijative je mobilizacija pojedinaca i organizacija diljem svijeta s ciljem razvijanja strategija koje će pomoći u eliminaciji nasilja nad ženama i djevojčicama. Camilla je najavila kako će potpora žrtvama silovanja, obiteljskog i seksualnog nasilja biti jedan od prioriteta u njezinu daljnjem javnom radu, a o tome će govoriti i na današnjem okupljanju u Buckinghamskoj palači, koje je također organizirano u sklopu kampanje.

Tko je nosio najbolje izdanje? Pobjednička kombinacija Sanje Musić Milanović i kraljice Letizije

Detalji zajedničkog razgovora triju dama još nisu otkriveni, ali objavljena je službena fotografija nastala tijekom njihova druženja. Kako to obično biva u ovakvim prigodama, ljubitelji mode fokusirali su se na njihove odjevne kombinacije.

Kraljica Rania, kraljica supruga Camilla i princeza Mary Foto: Profimedia

Kraljica Rania očekivano je zablistala u plavoj haljini modne kuće Badgley Mischka, koju je nadopunila salonkama modne kuće Dior, također u plavoj boji.

Haljina modne kuće Badgley Mischka Foto: Badgley Mischka

Camilla se odlučila za jednostavnu haljinu svoje omiljene dizajnerice, Britanke Fione Clare, čije komade rađene po mjeri godinama nosi tijekom službenih pojavljivanja u javnosti. Uz haljinu u takozvanoj kraljevskoj nijansi plave boje nosila je udobne cipele brenda Eliot Zed.

Bluza brenda Red Valentino Foto: Red Valentino

Princeza Mary demonstrirala je poslovnu eleganciju u crnoj bluzi brenda Red Valentino i suknji modne kuće Dolce & Gabbana napravljenoj od tvida uz koje je odabrala i klasične crne salonke.