Prirodna kozmetika sve više dobiva na značaju pa tako rado isprobavamo svaki novi proizvod koji se pojavi sa smanjenim kemijskim dodacima. No što kada se šampon prestane pjeniti?

Sulfati se u kozmetičkim proizvodima upotrebljavaju još od 1930-ih, a njihovu prisutnost u proizvodu možete prepoznati pod nazivima natrijev lauret-sulfat, natrijev lauril-sulfat i amonijev lauril-sulfat. Nedostatak sulfata u šamponima jest taj što uklanjaju prirodna ulja iz vlasišta i kose, što može rezultirati suhom i lomljivom kosom.

 

Šamponi bez sulfata mogu efikasno oprati kosu

Pjena u šamponu nije odgovorna za učinkovito pranje, što znači da šamponi koji se ne pjene mogu efikasno ukloniti nečistoće jer i dalje sadrže jedan od glavnih sastojaka - surfaktante koji u kontaktu s vodom formiraju micele i tako uklanjaju masnoću i nečistoće.

Hibridni preparati za čišćenje i njegu kose bez sulfata idealno su rješenje jer u jednom proizvodu dobivate efekt šampona, regeneratora i njege. Delikatna formula takvih šampona poput najnovijeg u toj kategoriji L'Oreal Elseve 3u1 Low šampona nježno čisti kosu bez efekta isušivanja i čini kosu mekom i laganom, a dobivate i na vremenu.

 

Kome je šampon bez sulfata posebno namijenjen?

Šampon bez sulfata preporučuje se osobama s oštećenom, obojenom ili zamršenom kosom te onima sa suhom ili kovrčavom kosom. Tako će obojena kosa duže ostati postojana, a vlasište će zadržati prirodna ulja na koži i kosi, što neće dodatno isušiti već suhu i oštećenu kosu.

 

Princip korištenja šampona bez sulfata

Šamponi bez sulfata koriste se isto kao i obični šamponi. Preporučujemo hibridni šampon bez sulfata jer će 10 do 15 pumpica (ovisno o duljini kose) L'Oreal Elseve 3u1 Low šampona zamijenit tri koraka u pranju kose i pretvoriti ih u jedan. Šampon se nježno umasira od tjemena do vrhova, a za najbolji rezultat treba ostaviti da djeluje tri minute prije ispiranja.

L\'Oreal Elseve 3u1 Low Shampoo