U New Yorku je sinoć održana najglamuroznija modna večer u kalendaru – Met Gala. Riječ je o tradicionalnoj dobrotvornoj večeri instituta Metropolitan Museum of Art's Costume, koja je povezana uz otvaranje posebne modne izložbe – ove godine na temu In America: A Lexicon of Fashion.

Domaćini večeri bili su Billie Eilish, Naomi Osaka, Amanda Gorman i Timothee Chalamet uz počasne članove Toma Forda, Adama Mosserija i glavne urednice Voguea Anne Wintour.

Posebnu pažnju privlačila je upravo jedna od domaćica Met Gale – Billie Eilish, koja je zablistala u dosad neviđenoj kombinaciji. Mlada američka pjevačica proslavila se svojim glazbenim talentom i osebujnim glasom, ali i nekonvencionalnim stilom odijevanja.

Obično se na događanjima pojavljivala u predimenzioniranim kompletima, koji su u potpunosti skrivali žensku siluetu. Ovoga puta bila je nadahnuta likom i djelom Marilyn Monroe te odabrala nude krinolinu modne kuće Oscar de la Renta, koja je naglasila njezine ženstvene adute, na veliko iznenađenje njezinih kritičara.

Odvažna haljina princeze Diane o kojoj se i danas govori

Odvažni krojevi i eklektične kombinacije kroz godine su postale sinonim za ovo modno događanje. Ne čudi stoga što su statement haljine i sinoć bile nezaobilazni dio crvenog tepiha Met Gale.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte 15 izdanja slavnih dama o kojima će se najviše pričati, a potom dajte glas svojem favoritu u našoj anketi.