Koju biste moć odabrali da možete? Znamo da nisu sve moguće, ali možda vam možemo pomoći u ideji katapultiranja u grad koji poželite. Ako već ne možemo negdje biti fizički, vaš omiljeni parfem inspiriran poznatom pariškom prijestolnicom ili egzotičnim otokom, može vas povesti na putovanje života.

 

Galerija

Pariz, Kalifornija ili čarobni Marrakech? Na vama je samo da odaberete miris koji će se savršeno slagati s vašim karakterom.
U tome vam može pomoći naš popis parfema inspiriranih svjetskim destinacijama uz koje sada možete proputovati cijeli svijet.

1. Chanel – Paris Paris

Novi parfem iz kolekcije Les Eaux de Chanel koja je inspirirana svjetskim gradovima može se opisati kao živopisno mirisno putovanje, puno svježine i lakoće.

Ovaj miris prikazuje živahan i bezvremenski Pariz iz vremena Coco Chanel; autentičnost njezina karaktera i modernost njezine duše. On oslikava sanjivi Pariz i bezbrižno jutro na terasi pariškog kafića.

Cvjetna kompozicija ovog mirisa uključuje ružu osvježenu citrusima i crvenim paprom, dok je moćni pačuli njegova baza. Ovaj će parfem zasigurno voljeti svaka jaka i karakterna žena.

2. Louis Vuitton – California Dream

California Dream s citrusnim i toplim orijentalnim notama može se nazvati zalaskom sunca u bočici. Ovaj parfem oslikava nebo iznad Los Angelesa i raspoloženje tog nevjerojatnog grada, a glavna mu je zadaća evociranje osjećaja ljetne sreće i bezbrižnosti negdje na kalifornijskoj obali.

Parfem za muškarce i žene sadrži note mandarine, kruške i mošusnog sljeza. Njegova glavna ideja bilo je spojiti eksplozivnu svježinu s mekšim notama te napraviti kontrast topline koja okružuje hladne tonove.

3. Laura Biagiotti - Roma

Ženstveni parfem sa snažnim karakterom. On je elegantan, senzualan i delikatan - on predstavlja cijelu paletu emocija. Upravo zato je Roma jedan od najvećih klasika još od 1988. godine.

Drevni rimski stupovi, zanos povijesti i umjetnička baština koja se urezuje u mramor Vječnog grada, izvor su inspiracije za njegovu kultnu bočicu.

Laura Biagiotti - Roma Foto: Internetska stranica proizvođača

4. Laura Biagiotti - Venezia

Još jedan klasik Laure Biagiotti je parfem imena Venezia, snažni ženski miris s drvenastim notama.  Glavne note ovog kultnog parfema su sušena šljiva, breskva, indijski mango i crni ribiz. 

Iako ovaj kultni parfem više nije u ponudi, moramo ga spomenuti kao jednog od neponovljivih klasika kojeg su obožavale žene diljem svijeta.

Laura Biagiotti - Venezia Foto: Internetska stranica proizvođača

5. Armani – Orangerie Venise

Orangerie Venise energičan je, elegantan i dugotrajan miris. Ovaj profinjen i raskošan parfem obavijen je notama gorke naranče te pretvara njezine cvjetove u delikatne, jasne note, a njezin plod u svježe, gorkaste i intenzivne citrusne note.

Njegov drvenasti miris počinje blistavim notama bergamota, dok se mogu osjetiti i elegantni drvenasti mirisi cedrovine, mahovine i ambroksana. Ovaj ekskluzivni parfem dolazi u kultnoj i prepoznatljivoj raskošnoj bočici Armani Privé.

6. Michael Kors – Wonderlust

Parfem Wonderlust crpi ideje iz prekrasne Šri Lanke. Gornje note bademovog mlijeka, bergamota i crvenog papra, srednje note jasmina i karanfila te osnovne note sandalovine i drva kašmira uljepšat će vam dan, a svi oko vas će uživati u predivnom mirisu koji podsjeća na Šri Lanku.

Ženstvena ružičasta bočica ovog mirisa u vama će svakako probuditi senzualnost kojom ćete biti okupani cijeli dan.

7. Byredo - Bal D'Afrique 

Topao i romantičan miris inspiriran Parizom krajem 20-ih i njegovom zaluđenošću afričkom kulturom, umjetnošću, glazbom i plesom. Mješavina pariške avangarde i afričke kulture oblikovala je jedinstven i živahan izraz ovog parfema. Note afričkog nevena i marokanske cedrovine ilustriraju intenzivan život, eksces i euforiju koju prenosi ovaj parfem. 

Byredo - Bal D'Afrique Foto: Internetska stranica proizvođača

8. YSL – Caftan

Parfem Caftan slavne marke YSL inspiriran je predivnim vrtovima Marrakecha. Ako želite nešto egzotično i nadasve zavodljivo onda je Caftan pravi miris za vas. Inspiriran živošću marokanske kulture, on asocira na šarene tkanine s Istoka.

Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu

Svjetlucavi jantar senzualno je prožet raskoši i toplinom smeđih pješčanih nijansi. Glavne note kojima je prožet ovaj neobičan miris za muškarce i žene su note crvenog papra, mandarine, slatke vanilije i snažnog bergamota.

9. Burberry – London

Iako na prvu London možemo poistovjetiti s kišom i pomalo tmurnim vremenom, Burberryjev London nije ništa nalik tomu. On miriše na ruže, tahićanske gardenije i božure, s naglaskom na svježinu klementine i mandarine, dok je baza sačinjena od nota mošusa i sandalovine. Ovaj slavni miris svakako se može smatrati jednim od najpopularnijih svježih, cvjetnih mirisa.

10. Tom Ford - Neroli Protofino

Ovaj moćan miris za muškarce i žene odlikuje se snažnim mirisnim notama koje ga čine toliko neodoljivim. Gornje note Fordovog parfema su bergamot, mandarina, limun, gorka naranča, lavanda, ružmarin i mirta; srednje note sadrže afrički cvijet naranče, ulje neroli, jasmin, a osnovne note su janta i mošusni sljez.

Tom Ford je svoju inspiraciju za ovaj parfem pronašao u talijanskom ribarskom mjestu i ljetovalištu Portofinu koji je smješten u gradu Genovi na talijanskoj rivijeri.