Koju biste moć odabrali da možete? Znamo da nisu sve moguće, ali možda vam možemo pomoći u ideji katapultiranja u grad koji poželite. Ako već ne možemo negdje biti fizički, vaš omiljeni parfem inspiriran poznatom pariškom prijestolnicom ili egzotičnim otokom, može vas povesti na putovanje života.

  Galerija Chanel Paris-Paris YSL - Caftan Armani - Orangerie Venise +6 Burberry - London

Pariz, Kalifornija ili čarobni Marrakech? Na vama je samo da odaberete miris koji će se savršeno slagati s vašim karakterom.
U tome vam može pomoći naš popis parfema inspiriranih svjetskim destinacijama uz koje sada možete proputovati cijeli svijet.

1. Chanel – Paris Paris

Novi parfem iz kolekcije Les Eaux de Chanel koja je inspirirana svjetskim gradovima može se opisati kao živopisno mirisno putovanje, puno svježine i lakoće.

Ovaj miris prikazuje živahan i bezvremenski Pariz iz vremena Coco Chanel; autentičnost njezina karaktera i modernost njezine duše. On oslikava sanjivi Pariz i bezbrižno jutro na terasi pariškog kafića.

Cvjetna kompozicija ovog mirisa uključuje ružu osvježenu citrusima i crvenim paprom, dok je moćni pačuli njegova baza. Ovaj će parfem zasigurno voljeti svaka jaka i karakterna žena.

2. Louis Vuitton – California Dream

California Dream s citrusnim i toplim orijentalnim notama može se nazvati zalaskom sunca u bočici. Ovaj parfem oslikava nebo iznad Los Angelesa i raspoloženje tog nevjerojatnog grada, a glavna mu je zadaća evociranje osjećaja ljetne sreće i bezbrižnosti negdje na kalifornijskoj obali.

Parfem za muškarce i žene sadrži note mandarine, kruške i mošusnog sljeza. Njegova glavna ideja bilo je spojiti eksplozivnu svježinu s mekšim notama te napraviti kontrast topline koja okružuje hladne tonove.

Louis Vuitton - California Dream Louis Vuitton - California Dream (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Laura Biagiotti - Roma

Ženstveni parfem sa snažnim karakterom. On je elegantan, senzualan i delikatan - on predstavlja cijelu paletu emocija. Upravo zato je Roma jedan od najvećih klasika još od 1988. godine.

Drevni rimski stupovi, zanos povijesti i umjetnička baština koja se urezuje u mramor Vječnog grada, izvor su inspiracije za njegovu kultnu bočicu.

Laura Biagiotti - Roma Laura Biagiotti - Roma (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Laura Biagiotti - Venezia

Još jedan klasik Laure Biagiotti je parfem imena Venezia, snažni ženski miris s drvenastim notama.  Glavne note ovog kultnog parfema su sušena šljiva, breskva, indijski mango i crni ribiz. 

Iako ovaj kultni parfem više nije u ponudi, moramo ga spomenuti kao jednog od neponovljivih klasika kojeg su obožavale žene diljem svijeta.

Laura Biagiotti - Venezia Laura Biagiotti - Venezia (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Armani – Orangerie Venise

Orangerie Venise energičan je, elegantan i dugotrajan miris. Ovaj profinjen i raskošan parfem obavijen je notama gorke naranče te pretvara njezine cvjetove u delikatne, jasne note, a njezin plod u svježe, gorkaste i intenzivne citrusne note.

Njegov drvenasti miris počinje blistavim notama bergamota, dok se mogu osjetiti i elegantni drvenasti mirisi cedrovine, mahovine i ambroksana. Ovaj ekskluzivni parfem dolazi u kultnoj i prepoznatljivoj raskošnoj bočici Armani Privé.

Armani - Orangerie Venise Armani - Orangerie Venise (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Michael Kors – Wonderlust

Parfem Wonderlust crpi ideje iz prekrasne Šri Lanke. Gornje note bademovog mlijeka, bergamota i crvenog papra, srednje note jasmina i karanfila te osnovne note sandalovine i drva kašmira uljepšat će vam dan, a svi oko vas će uživati u predivnom mirisu koji podsjeća na Šri Lanku.

Ženstvena ružičasta bočica ovog mirisa u vama će svakako probuditi senzualnost kojom ćete biti okupani cijeli dan.

Michael Kors - Wonderlust Michael Kors - Wonderlust (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Byredo - Bal D'Afrique 

Topao i romantičan miris inspiriran Parizom krajem 20-ih i njegovom zaluđenošću afričkom kulturom, umjetnošću, glazbom i plesom. Mješavina pariške avangarde i afričke kulture oblikovala je jedinstven i živahan izraz ovog parfema. Note afričkog nevena i marokanske cedrovine ilustriraju intenzivan život, eksces i euforiju koju prenosi ovaj parfem. 

Byredo - Bal D'Afrique Byredo - Bal D'Afrique (Foto: Internetska stranica proizvođača)

8. YSL – Caftan

Parfem Caftan slavne marke YSL inspiriran je predivnim vrtovima Marrakecha. Ako želite nešto egzotično i nadasve zavodljivo onda je Caftan pravi miris za vas. Inspiriran živošću marokanske kulture, on asocira na šarene tkanine s Istoka.

Chanel No. 5 Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu

Svjetlucavi jantar senzualno je prožet raskoši i toplinom smeđih pješčanih nijansi. Glavne note kojima je prožet ovaj neobičan miris za muškarce i žene su note crvenog papra, mandarine, slatke vanilije i snažnog bergamota.

YSL - Caftan YSL - Caftan (Foto: Internetska stranica proizvođača)

9. Burberry – London

Iako na prvu London možemo poistovjetiti s kišom i pomalo tmurnim vremenom, Burberryjev London nije ništa nalik tomu. On miriše na ruže, tahićanske gardenije i božure, s naglaskom na svježinu klementine i mandarine, dok je baza sačinjena od nota mošusa i sandalovine. Ovaj slavni miris svakako se može smatrati jednim od najpopularnijih svježih, cvjetnih mirisa.

Burberry - London Burberry - London (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10. Tom Ford - Neroli Protofino

Ovaj moćan miris za muškarce i žene odlikuje se snažnim mirisnim notama koje ga čine toliko neodoljivim. Gornje note Fordovog parfema su bergamot, mandarina, limun, gorka naranča, lavanda, ružmarin i mirta; srednje note sadrže afrički cvijet naranče, ulje neroli, jasmin, a osnovne note su janta i mošusni sljez.

Tom Ford je svoju inspiraciju za ovaj parfem pronašao u talijanskom ribarskom mjestu i ljetovalištu Portofinu koji je smješten u gradu Genovi na talijanskoj rivijeri.

  Tom Ford- Neroli Portofino Tom Ford- Neroli Portofino (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju