Premazivanje lima za pečenje masnoćama i/ili brašnom uobičajeni je korak kod pečenja većine kolača ili torta. Ovaj korak pomaže nam da se biskvit ne zalijepi za dno, ali i omogućuje da pečena smjesa dobije željeni volumen.

Postupak je vrlo jednostavan: komadić maslaca ili žlica ulja stavi se na dno lima te se papirom za pečenje lagano prijeđe prijeko cijele unutrašnjosti.

Potom se žlica brašna nježno istrese na masnoću, a tapkanjem lima prah se jednomjerno rasporedi po dnu i stranicama kalupa za pečenje. Zahvaljujući tom postupku kada se biskvit ispeče, vrlo se lako može odvojiti od kalupa.

Recept za brzu čokoladnu tortu bez brašna koju i početnici u kuhinji rade bez greške

Kada pečete čokoladne kolače ili torte, umjesto brašna bolje je upotrijebiti kakao u prahu. Ne samo da ta namirnica neće ostaviti bijeli trag na vašem biskvitu nakon pečenja, već će i cijelom desertu ponuditi novu dubinu okusa.