Prema matematičkoj jednadžbi starih Grka poznatoj kao zlatni rez koja mjeri ljepotu Anya Taylor-Joy, Zendaya, Bella Hadid i Margot Robbie proglašene su najatraktivnijim ženama na svijetu.

Galerija

Anya Tylor-Joy je najljepša žena na svijetu prema rezultatima novog računalnog mapiranja koje je proveo plastični kirurg Harley Streeta i dr. Julian de Silva. Oči, obrve, nos, usne, brada, čeljust i oblik lica britanske glumice izmjereni su i bili su najbliži ideji starih Grka o ženi savršenog izgleda.

Zlatni rez je matematička jednadžba koju su osmislili Grci u pokušaju da izmjere ljepotu, a poznat je još i kao božanski ili zlatni omjer. Omjer zlatnog reza se može primijeniti na bilo što, a najčešće se koristio u umjetnosti.

Anya Tylor-Joy je tijekom mapiranja dobila najviše ocjene na račun položaja svojih očiju s rezultatom od 98,9 posto što je samo 1,1 posto manje od savršenog rezultata, rekao je dr. De Silva koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu kirurgiju lica u Londonu. Dodao je i kako je Anya imala najviše ocjene za svoje obrve, a bila je u vrhu svih kategorija osim usana.

Anya Taylor-Joy proglašena je najljepšom ženom svijeta prema grčkoj jednadžbi zlatnog reza Foto: Profimedia.hr / Guliver

Glumica Zendaya je bila druga na ljestvici najatraktivnijih žena svijeta dobivši 94,37 od ukupno 100 posto kod računalnog mapiranja, Bella Hadid treća s 94,35 posto, a Margot Robbie četvrta s 93,43 posto.

Ove potpuno nove tehnike računalnog mapiranja omogućuju nam da riješimo neke misterije o tome što nekoga čini lijepim. Tehnologija je uz to korisna pri planiranju plastičnih operacija, rekao je dr. Julian de Silva.

Upečatljive fotografije prije i poslije pokazuju kako su glumice i modeli transformirali svoja lica tijekom godina, a iza njih stoji moć kozmetičkih stručnjaka, stilista i frizera.

Bella Hadid našla se na drugom mjestu ljestvice Foto: Guliver

Bella Hadid koja se smjestila visoko na ljestvici najatraktivnijih žena svijeta priznala je kako je imala plastičnu operaciju nosa sa samo 14 godina, i da žali zbog svoje odluke.

U intervjuu s magazinom Vogue 2022. godine detaljno je opisala i svoje borbe s izgledom tijela i mentalnim zdravljem priznajući da se uvijek osjećala ružno u usporedbi sa starijom sestrom Gigi.

Kako su se najljepše žene svijeta mijenjale kroz godine provjerite u fotogaleriji na početku teksta.

10 najljepših žena svijeta prema pravilu zlatnog reza:

  1. Anya Taylor-Joy, 94,6 posto
  2. Zendaya,94,37 posto
  3. Bella Hadid, 94,35 posto
  4. Margot Robbie, 93,43 posto
  5. Song Hye-kyo, 92.67 posto
  6. Beyonce, 92,4 posto
  7. Taylor Swift, 91,64 posto
  8. Zhang Ziyi, 91.51 posto
  9. Alia Bhatt, 91.14 posto
  10. Nazanin Boniadi, 90.89 posto

(Ne) žele to priznati: Slavne žene koje su operacijom nosa promijenile izgled lica

Bravo, dosta je skrivanja! Poznate žene koje odbijaju kamuflirati celulit i šlaufiće na plaži

Kraljice! Poznate žene koje izgledaju spektakularno i u sedamdesetima