Crveni tepih Filmskog festivala u Cannesu uvijek ponudi čitavu plejadu nezaboravnih modnih kombinacija, od kojih neke steknu i kultni status. Kultnom canneskom haljinom može se pohvaliti i Bella Hadid. Manekenka je na premijeru filma "Nepoznata djevojka" 2016. godine došla u kreaciji francuskog dizajnera Alexandrea Vauthiera koja joj je obilježila karijeru.

Galerija Bella Hadid u kultnoj crvenoj haljini dizajnera Alexandrea Vauthiera u Cannesu 2016. godine - 8 Bella Hadid u kultnoj crvenoj haljini dizajnera Alexandrea Vauthiera u Cannesu 2016. godine - 7 Bella Hadid u kultnoj crvenoj haljini dizajnera Alexandrea Vauthiera u Cannesu 2016. godine - 6 +6 Bella Hadid u kultnoj crvenoj haljini dizajnera Alexandrea Vauthiera u Cannesu 2016. godine

Štoviše, smatra se da je upravo ta crvena gola haljina lansirala karijeru supermodela Belle Hadid i učinila je planetarno poznatom. Kada se Bella tog 18. svibnja 2016. pojavila na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu, bilo je jasno da će njezina toaleta ući u cannesku, ali i modnu povijest.

Ljepotica je nosila svilenu haljinu vatrene crvene boje s potpisom francuskog dizajnera Alexandrea Vauthiera, asimetričnog kroja koji otkriva i najmanju "nesavršenost" na tijelu.

Potpuno otvorenih leđa i dubokog dekoltea, haljina s desne strane seže do poda, dok s lijeve strane ima prorez koji seže gotovo do struka te tako u potpunosti otkriva noge.

Bella, naravno, ispod haljine nije nosila grudnjak, dok je na nogama nosila vrlo ženstvene crne sandale s tri tanka remenčića i vrtoglavo visokom tankom potpeticom.

Bella Hadid u kultnoj crvenoj haljini dizajnera Alexandrea Vauthiera u Cannesu 2016. godine - 5 Bella Hadid haljinu dizajnera Alexandrea Vauthiera opisala je kao najriskantniju stvar koju je ikad nosila (Foto: Guliver image)

Prije te legendarne crvene haljine Bella Hadid pojavljivala se uglavnom u odjeći tamnih boja, ali odlučila se na taj odvažni potez, koji je značio preokret u njezinoj manekenskoj karijeri. Uspoređivali su je s Jessicom Rabbit, a mankenka je priznala kako ju je bilo strah odmaknuti se od svog prepoznatljivog stila i odjenuti tako odvažnu toaletu.

Bella Hadid u kultnoj crvenoj haljini dizajnera Alexandrea Vauthiera u Cannesu 2016. godine - 9 Bella Hadid imala je 19 godina kada se pojavila u Cannesu u kultnoj crvenoj haljini (Foto: AFP)

Obično na crvenom tepihu nosim vrlo jednostavne kombinacije, uglavnom samo crne, tako da je ovo bio velik rizik. Bilo me je strah, ali dobila samo toliko pozitivnog feedbacka, što je bilo uzbudljivo, rekla je Bella magazinu Glamour nekoliko tjedana nakon pojavljivanja u Cannesu 2016. godine. Tu haljinu opisala je kao najriskantniju stvar koju je ikad nosila te dodala kako će vjerojatno svoje buduće outfite ipak malo ublažiti. Pažljivo je birala i donje rublje, koje se lako moglo otkriti, te je nosila triko iznimno visokog struka kako se ništa ne bi vidjelo.

Bella Hadid u kultnoj crvenoj haljini dizajnera Alexandrea Vauthiera u Cannesu 2016. godine - 10 Bella Hadid u kultnoj crvenoj haljini dizajnera Alexandrea Vauthiera u Cannesu 2016. godine (Foto: Guliver image)

Uopće nisam imala problema s tim, sve je bilo ne mjestu. Da je bilo malo vjetrovito, to bi bio problem, ali nije bilo. Sve je ispalo kako treba, otkrila je Hadid, za čije je kultno izdanje iz Cannesa bila zaslužna stilistica Elizabeth Sulcer, koja je priznala da su obje bile izvan sebe od sreće jer je haljina ostavila trajni učinak. Iako je Bella Hadid tada već bila prepoznatljiva kao kći Yolande i Mohameda Hadida i kao model, njezino cannesko izdanje pomoglo joj je da postigne globalnu slavu.

Kraljica i gotovo: Helen Mirren za Cannes je obojila kosu u plavu boju i izgleda fantastično Helen Mirren Helen Mirren (77) Glumica izgleda fantastično u haljini modne kuće Del Core +3 Izdanje j upotpunila dijamantnim nakitom

Nije crveni tepih jedini: Zvijezde Cannesom šetaju u ležernim kombinacijama koje se lako kopiraju Glumica Uma Thurman Pjevačica i voditeljica Rochelle Humes Glumica i model Laura Harrier +9 Glumica Katie Holmes

Bella je priznala da je još uvijek bila nervozna ispred kamera kada se kao 19-godišnjakinja pojavila u Cannesu u izrazito zavodljivoj haljini, ali od toga trenutka postala je prava vladarica crvenog tepiha i jedna od najbolje odjevenih žena svijeta. Ubrzo nakon Cannesa potpisala je ugovore s vodećim modnim kućama te osigurala naslovnice Voguea.

Bella Hadid danas je jedno od najprepoznatljivijih modnih lica, s velikim brojem kampanja i pojavljivanjem na naslovnicama brojnih časopisa.

Bella Hadid u kultnoj crvenoj haljini dizajnera Alexandrea Vauthiera u Cannesu 2016. godine - 1 Haljina dizajnera Alexandrea Vauthiera lansirala je karijeru Belle Hadid (Foto: Guliver image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju