Neki su glumci spremni učiniti sve da bi dobili ulogu u željenoj seriji ili filmu – značajno se udebljati i tako ugroziti svoje zdravlje ili se podvrgnuti višesatnom procesu stavljanja filmske maske svakoga dana na setu.

Galerija

Brendan Fraser od svojih se holivudskih početaka smatrao atraktivnim glumcem koji je češće dobivao uloge u filmovima zahvaljujući svojim fizičkim atributima, a manje na račun talenta. Ove godine po prvi je put nominiran za najboljeg glumca za Oscara za film „Kit“ redatelja Darrena Aronfskog.

Riječ je o ulozi koja ga je uz pomoć filmske magije, a nešto i Majke Prirode pretvorila u profesora engleskog jezika koji teži 300 kilograma i mora se uhvatiti u koštac s brojnim mentalnim i fizičkim problemima.

Christian Bale je kralj filmskih transformacija Foto: Guliver / Profimedia.hr

Dobro je poznato da se u svijetu glumačkih nagrada i priznanja iznimno cijene oni pojedinci koji su spremni podvrgnuti se iznimnoj fizičkoj transformaciji da bi utjelovili neku ulogu, a pogotovo ako ih ta promjena učini manje atraktivnim.

Christian Bale je kralj takvih dramatičnih transformacija. Za ulogu u trileru „Američki varalice“ udebljao se 20-ak kilograma, a nosio je filmsku masku te postao proćelav.

Tom Cruise kao Les Grossman Foto: Guliver / Profimedia.hr

Tom Cruise je bio neprepoznatljiv u crnoj komediji "Tropska grmljavina" Bena Stillera u kojem je utjelovio nemilosrdnog i proćelavog filmskog producenta Lesa Grossmana.

10 nevjerojatnih sličnosti poznatih glumaca i slavnih osoba iz povijesti

Estetska stomatologija: 10 slavnih dama prije i poslije posjeta zubaru

Ako ste gledali posljednji nastavak u serijalu o Batmanu, a ne sjećate se da je u njemu glumio Colin Farrell, ne brinite. Zahvaljujući filmskoj maski irskom je glumcu promijenjen osobni opis do neprepoznatljivosti.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke zapanjujuće filmske transformacije najpoznatijih holivudskih zavodnika.

Colin Farrell je neprepoznatljiv kao pingvin u Batmanu Foto: Guliver / Profimedia.hr