Neki su glumci spremni učiniti sve da bi dobili ulogu u željenoj seriji ili filmu – značajno se udebljati i tako ugroziti svoje zdravlje ili se podvrgnuti višesatnom procesu stavljanja filmske maske svakoga dana na setu.

Galerija Colin Farrell je neprepoznatljiv kao pingvin u Batmanu Brendan Fraser u Kitu ima 300 kilograma Jared Leto se ulogu u filmu Chapter 27 udebljao 30-ak kilograma +6 Matthew McConaughey se udebljao za film Gold, a postao je i proćelav

Brendan Fraser od svojih se holivudskih početaka smatrao atraktivnim glumcem koji je češće dobivao uloge u filmovima zahvaljujući svojim fizičkim atributima, a manje na račun talenta. Ove godine po prvi je put nominiran za najboljeg glumca za Oscara za film „Kit“ redatelja Darrena Aronfskog.

Riječ je o ulozi koja ga je uz pomoć filmske magije, a nešto i Majke Prirode pretvorila u profesora engleskog jezika koji teži 300 kilograma i mora se uhvatiti u koštac s brojnim mentalnim i fizičkim problemima.

Christian Bale je kralj filmskih transformacija Christian Bale je kralj filmskih transformacija (Foto: Guliver / Profimedia.hr)

Dobro je poznato da se u svijetu glumačkih nagrada i priznanja iznimno cijene oni pojedinci koji su spremni podvrgnuti se iznimnoj fizičkoj transformaciji da bi utjelovili neku ulogu, a pogotovo ako ih ta promjena učini manje atraktivnim.

Christian Bale je kralj takvih dramatičnih transformacija. Za ulogu u trileru „Američki varalice“ udebljao se 20-ak kilograma, a nosio je filmsku masku te postao proćelav.

Tom Cruise kao Les Grossman Tom Cruise kao Les Grossman (Foto: Guliver / Profimedia.hr)

Tom Cruise je bio neprepoznatljiv u crnoj komediji "Tropska grmljavina" Bena Stillera u kojem je utjelovio nemilosrdnog i proćelavog filmskog producenta Lesa Grossmana.

10 nevjerojatnih sličnosti poznatih glumaca i slavnih osoba iz povijesti Rami Malek kao Freddie Mercury i Freddie Mercury Jamie Foxx kao Ray Charles i Ray Charles Daniel Day-Lewis kao Abraham Lincoln i Abraham Lincoln +6 Ben Kingsley kao Mahatma Gandhi i Mahatma Gandhi

Estetska stomatologija: 10 slavnih dama prije i poslije posjeta zubaru Celine Dion Miley Cyrus Blake Lively +6 Dakota Johnson

Ako ste gledali posljednji nastavak u serijalu o Batmanu, a ne sjećate se da je u njemu glumio Colin Farrell, ne brinite. Zahvaljujući filmskoj maski irskom je glumcu promijenjen osobni opis do neprepoznatljivosti.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte neke zapanjujuće filmske transformacije najpoznatijih holivudskih zavodnika.

Colin Farrell je neprepoznatljiv kao pingvin u Batmanu Colin Farrell je neprepoznatljiv kao pingvin u Batmanu (Foto: Guliver / Profimedia.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju