Salma Hayek nekoliko je puta na dodjelama nagrada i svečanim događanjima proglašavana najgore odjevenom glumicom, primjerice na dodjeli Oscara 2018. godine kada je nosila nakićenu ljubičastu haljinu modne kuće Gucci.

Galerija

Modnim stručnjacima nije sjela ni Salmina toaleta koju je nosila na dodjeli nagrada SAG u veljači ove godine, kao ni uska dekoltirana dvobojna kreacija s dodjele Zlatnih globusa 2020. godine, obje također s Guccijevim potpisom. No, zato je njezino izdanje u baršunastoj Guccijevoj haljini tamnoljubičaste boje proglašeno jednim od najboljih na dodjeli nagrada BAFTA u ožujku.

Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na dodjeli Oscara 2018. godine Foto: Guliver image

Salma Hayek gotovo uvijek bira toalete talijanske modne kuće Gucci što ne čudi s obzirom na to da je njezin suprug, modni mogul François-Henri Pinault vlasnik korporacije Kering specijalizirane za luksuzna dobra, u čijem su vlasništvu brendovi Balenciaga, Bottega Veneta, Gucci, Alexander McQueen i Yves Saint Laurent.

Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na dodjeli nagrada BAFTA u ožujku 2022. godine Foto: Guliver image

Kada je započela glumačku karijeru, poznate modne kuće nisu je željele odijevati i posuđivati joj odjeću, kao drugim mladim glumicama, jer nisu mislili da će se zvijezda u usponu iz Meksika dugo zadržati, kako je glumica otkrila u intervjuu za Vogue 2020. godine. No otada su se stvari jako promijenile, a naročito nakon uloga u filmovima Desperado i Od sumraka do zore koje su joj donijele slavu.

Salma Hayek često je bila na udaru kritika zbog svoga ukusa u odijevanju, a glumica nikada nije skrivala da voli nakićeno, pretjerano i blještavo. I dalje je ostala svoja i nosila kreacije koje bi neki opisali kićastima, no imala je i jako dobrih modnih trenutaka poput onog na dodjeli Zlatnih globusa 2015. godine u bijeloj haljini Alexandera McQueena.

Salma Hayek: Nepogrešiva haljina koju žene vole nositi u svečanim prigodama

Salma Hayek: (Ne)zgodne hlače koje mogu vizualno proširiti i skratiti siluetu

Povodom 56. rođendana Salme Hayek prisjetili smo se nekih od nezaboravnih modnih izdanja glumice koja je, unatoč kritikama, uvijek ostala vjerna svom prepoznatljivom modnom stilu.

Salma Hayek u haljini modne kuće Alexander McQueen na Zlatnim globusima 2015. godine Foto: Guliver image

Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na Met Gali 2019. godine Foto: Guliver image