Salma Hayek nekoliko je puta na dodjelama nagrada i svečanim događanjima proglašavana najgore odjevenom glumicom, primjerice na dodjeli Oscara 2018. godine kada je nosila nakićenu ljubičastu haljinu modne kuće Gucci.

Galerija Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na Met Gali 2019. godine Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na Filmskom festivalu u Cannesu 2017. godine Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na premijeri filma 'Dinastija Gucci' 2021. godine +11 Salma Hayek u haljini dizajnera Jonathana Simkhaija na dodjeli nagrada National Board of Review 2020. godine

Modnim stručnjacima nije sjela ni Salmina toaleta koju je nosila na dodjeli nagrada SAG u veljači ove godine, kao ni uska dekoltirana dvobojna kreacija s dodjele Zlatnih globusa 2020. godine, obje također s Guccijevim potpisom. No, zato je njezino izdanje u baršunastoj Guccijevoj haljini tamnoljubičaste boje proglašeno jednim od najboljih na dodjeli nagrada BAFTA u ožujku.

Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na dodjeli Oscara 2018. godine Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na dodjeli Oscara 2018. godine (Foto: Guliver image)

Salma Hayek gotovo uvijek bira toalete talijanske modne kuće Gucci što ne čudi s obzirom na to da je njezin suprug, modni mogul François-Henri Pinault vlasnik korporacije Kering specijalizirane za luksuzna dobra, u čijem su vlasništvu brendovi Balenciaga, Bottega Veneta, Gucci, Alexander McQueen i Yves Saint Laurent.

Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na dodjeli nagrada BAFTA u ožujku 2022. godine Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na dodjeli nagrada BAFTA u ožujku 2022. godine (Foto: Guliver image)

Kada je započela glumačku karijeru, poznate modne kuće nisu je željele odijevati i posuđivati joj odjeću, kao drugim mladim glumicama, jer nisu mislili da će se zvijezda u usponu iz Meksika dugo zadržati, kako je glumica otkrila u intervjuu za Vogue 2020. godine. No otada su se stvari jako promijenile, a naročito nakon uloga u filmovima Desperado i Od sumraka do zore koje su joj donijele slavu.

Salma Hayek često je bila na udaru kritika zbog svoga ukusa u odijevanju, a glumica nikada nije skrivala da voli nakićeno, pretjerano i blještavo. I dalje je ostala svoja i nosila kreacije koje bi neki opisali kićastima, no imala je i jako dobrih modnih trenutaka poput onog na dodjeli Zlatnih globusa 2015. godine u bijeloj haljini Alexandera McQueena.

Slika nije dostupna Salma Hayek: Nepogrešiva haljina koju žene vole nositi u svečanim prigodama

Slika nije dostupna Salma Hayek: (Ne)zgodne hlače koje mogu vizualno proširiti i skratiti siluetu

Povodom 56. rođendana Salme Hayek prisjetili smo se nekih od nezaboravnih modnih izdanja glumice koja je, unatoč kritikama, uvijek ostala vjerna svom prepoznatljivom modnom stilu.

Salma Hayek u haljini modne kuće Alexander McQueen na Zlatnim globusima 2015. godine Salma Hayek u haljini modne kuće Alexander McQueen na Zlatnim globusima 2015. godine (Foto: Guliver image)

Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na Met Gali 2019. godine Salma Hayek u haljini modne kuće Gucci na Met Gali 2019. godine (Foto: Guliver image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju