Ovogodišnji Beautyfest predstavio je mnoštvo noviteta u skincareu, a među njima je i nova Pharmacerisova W linija za njegu kože sklone hiperpigmentacijama.

Galerija

Tamne mrlje različitih oblika i veličina mogu narušiti skladan i zdrav izgled tena. Srećom, probleme s hiperpigmentacijom, bilo da su nastale kao posljedica pretjeranog izlaganja suncu ili su rezultat akni i mitesera, mogu se ublažiti, pa i spriječiti. Ako se suočavate s hiperpigmentacijom, neka vam se na radaru nađe nova Pharmacerisova W linija.

Linija se sastoji od četiri proizvoda: dnevne i noćne kreme, vitamina C i pilinga, a posebna je prednost W linije to što je možete koristiti čak i ako imate kožu osjetljivu na nikal.

Dnevnu i noćnu kremu mogu koristiti trudnice i dojilje

Dnevna i noćna krema bazirane su na melagea tm kompleksu za izbjeljivanje koji se sastoji od glabridina i elaginske kiseline. Melagea tm kompleks za izbjeljivanje učinkovito sprječava nastanak novih diskoloracija i smanjuje vidljivost postojećih pigmentacijskih mrlja.

Dnevna i noćna krema bazirane su na melagea tm kompleksu za izbjeljivanje koji se sastoji od glabridina i elaginske kiseline Foto: Karlo Klasić/Nova Studio


Dnevna krema je ultralagane formule i ima SPF 50+, a zahvaljujući niacinamidu utječe na smanjenje pojave proširenih pora, ujednačenje tona kože i diskoloracije uzrokovane oštećenjima od sunca. Još jedan moćan aktivan sastojak dnevne kreme jest Antileu-DNAprotect, koji jača imunosnu barijeru kože i štiti stanični DNK od štetnog djelovanja zračenja. Tu je i rižino ulje bogato fitosterolima, koje smanjuje upalne procese na koži i jedno je od najbogatijih ulja nosača u aromaterapiji.

Baš poput dnevne, i noćna krema ima snažan blokirajući učinak na nastanak novih diskoloracija uz smanjivanje vidljivosti postojećih pigmentacijskih mrlja. Visoko koncentriran niacinamid u kombinaciji s ekstraktom duginih algi za izbjeljivanje kože potencira učinke kompleksa smanjujući sintezu i sazrijevanje melanina melanosoma, što dovodi do njihove razgradnje i obnavljanja prirodnog stanja kože. Za razliku od dnevne, noćna krema sadrži aktivan sastojak Leukine-Barrier, koji stvara učinkovitu zaštitnu barijeru imunosnog sustava kože.

Piling s čak 20 % kiselina

Uz dnevnu i noćnu kremu, rutinu možete upotpuniti pilingom koji se nanosi dva do tri puta tjedno na hiperpigmentirana područja. Djelujući učinkovito na različitim dijelovima tijela, W-Meladermix peel inovativan je proizvod koji smanjuje vidljivost diskoloracija i istovremeno pruža intenzivnu hidraciju i poboljšavajući strukturu kože. Piling je temeljen na visoko koncentriranom djelovanju triju kiselina – glikolne, mliječne i bademove.

W-Meladermix peel inovativan je proizvod Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

Zaokružena rutina s vitaminom C

Nije tajna da vitamin C uživa veliku popularnost u industriji skincarea. Pharmaceris W-Antiox Vit. C sastoji se od biološki aktivnog 15%-tnog vitamina C, uz njega bogat je visoko koncentriranim sastojcima poput bademova ulja, skvalana, vitamina E i A te uljima biljnog porijekla poput argana, ruže, pšeničnih klica i crnog ribiza. Osim što doprinosi zaštiti DNK-a stanica kože, ublažava štetne učinke UV zračenja smanjujući vidljivost mrlja izazvanih UV zračenjem. Potiče sintezu kolagena, poboljšava elastičnost i čvrstoću kože, a velika je prednost što ovaj vitamin C dolazi u svom stabilnom obliku i ne zahtijeva nikakve posebne uvjete čuvanja.

W linija za njegu kože sklone hiperpigmentacijama Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

Brendovi Dr. Irena Eris na Beautyfestu

Osim Pharmacerisa, koji je predstavio svoje novitete, posjetiteljice su na Beautyfestu imale priliku isprobati i ostale Dr. Irena Eris brendove – Dr. Irena Eris Clinic way za anti-age i njegu osjetljive kože te Lirene za inovativne ideje ljepote koje zadovoljavaju stvarne potrebe kože u širokoj ponudi kozmetike za njegu lica i tijela.

Dok su brendovi Pharmaceris i Clinic way dostupni isključivo u ljekarnama, brend Lirene potpuno je nov na tržištu i zasad ga možete pronaći samo u BIPA poslovnicama, a u svom asortimanu ima uljne gelove za tuširanje, profesionalne kreme za stopala, kreme za samotamnjenje i intimne gelove.

Dr. Irena Eris korner na Beautyfestu Foto: Karlo Klasić/Nova Studio

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Dr.Irena Eris po najvišim profesionalnim standardima.