Iako će nam svima nedostajati dugo toplo ljeto, jesen sa sobom donosi i neke aktivnosti i događanja koja su tijekom vrućih mjeseci bila stavljena na pauzu, a jedno od njih je i Place market na zagrebačkom Dolcu, posebno gastronomsko iskustvo u samom srcu grada.

Galerija

Revitalizacija tržnica, trbuha i duše svakog grada, nužna je u modernim vremenima, a projekt Place Market na Dolcu već drugu godinu zaredom oživljava jedno od najživopisnijih zagrebačkih mjesta.

Od petka 6. rujna ponovno kreću redovita tjedna okupljanja čije je središte tržnica Dolac, a renomirani zagrebački chefovi i ugostitelji posjetiteljima nude svoje jedinstvene kreacije.

Place Market na Dolcu nudi vrhunsku hranu Foto: Pixsell/Marko Jurić

Zagrepčani i njihovi gosti barem jednom moraju iskusiti ovaj posebni gastronomski doživljaj, a oni koji odluče redovitije posjećivati Dolac možda nađu i novo omiljeno jelo.

Jesenska ponuda obilovat će sezonskim jelima i namirnicima pa će posebni specijaliteti biti skradinski rižoto iz Rougemarina i posebna Al Dente tjestenina rađena u kolutu parmezana.

Tjestenina u kolutu parmezana veliki je hit Foto: Pixsell/Marko Jurić

Kulinarskim će se genijalcima ove jeseni pridružiti i vrhunski chef Marin Rendić koji će pripremati posebna mediteranska jela ispred Dežman bara, a nešto za sebe pronaći će i ljubitelji tradicije i tradicionalnih okusa.

Naime, vraćaju se Gastronomadi koji će u ponudi imati pomalo zaboravljeni ječam, a nudit će ga u obliku ječmenih kaša s različitim umacima.

Na omiljenoj zagrebačkoj tržnici moći će se kušati i jela ovjenčana Michelinovom zvjezdicom, a za njih je zaslužan restoran Noel koji priprema posebne sendviče uparene s odličnim koktelima.

Place Market na Dolcu nudi vrhunske specijalitete Foto: Pixsell/Marko Jurić

Zakinuti neće ostati ni ljubitelji slatkog, a za to će se pobrinuti Ferdinand knedle, Amelie i brojni drugi.

Dolac će svakog petka biti središte dobre hrane, zabave i druženja pa znate gdje ćete provoditi zasluženo slobodno vrijeme nakon radnog tjedna.

Place Market na Dolcu nudi vrhunske specijalitete Foto: Pixsell/Marko Jurić

Omiljena kumica, kvrgavi krumpiri i obilje cvijeća: Zašto se ne želim složiti s tim da tržnice izumiru