Revitalizacija tržnica, trbuha i duše svakog grada, nužna je u modernim vremenima, a projekt Place Market na Dolcu već drugu godinu zaredom oživljava jedno od najživopisnijih zagrebačkih mjesta.
Od petka 6. rujna ponovno kreću redovita tjedna okupljanja čije je središte tržnica Dolac, a renomirani zagrebački chefovi i ugostitelji posjetiteljima nude svoje jedinstvene kreacije.
Place Market na Dolcu nudi vrhunsku hranu (Foto: Pixsell/Marko Jurić)
Zagrepčani i njihovi gosti barem jednom moraju iskusiti ovaj posebni gastronomski doživljaj, a oni koji odluče redovitije posjećivati Dolac možda nađu i novo omiljeno jelo.
Jesenska ponuda obilovat će sezonskim jelima i namirnicima pa će posebni specijaliteti biti skradinski rižoto iz Rougemarina i posebna Al Dente tjestenina rađena u kolutu parmezana.
Tjestenina u kolutu parmezana veliki je hit (Foto: Pixsell/Marko Jurić)
Kulinarskim će se genijalcima ove jeseni pridružiti i vrhunski chef Marin Rendić koji će pripremati posebna mediteranska jela ispred Dežman bara, a nešto za sebe pronaći će i ljubitelji tradicije i tradicionalnih okusa.
Naime, vraćaju se Gastronomadi koji će u ponudi imati pomalo zaboravljeni ječam, a nudit će ga u obliku ječmenih kaša s različitim umacima.
Na omiljenoj zagrebačkoj tržnici moći će se kušati i jela ovjenčana Michelinovom zvjezdicom, a za njih je zaslužan restoran Noel koji priprema posebne sendviče uparene s odličnim koktelima.
Place Market na Dolcu nudi vrhunske specijalitete (Foto: Pixsell/Marko Jurić)
Zakinuti neće ostati ni ljubitelji slatkog, a za to će se pobrinuti Ferdinand knedle, Amelie i brojni drugi.
Dolac će svakog petka biti središte dobre hrane, zabave i druženja pa znate gdje ćete provoditi zasluženo slobodno vrijeme nakon radnog tjedna.
Place Market na Dolcu nudi vrhunske specijalitete (Foto: Pixsell/Marko Jurić)