Dosadna kiša napokon se malo smirila i dozvolila građanima Zagreba da proseću špicom. I Olja Vori zaputila se u centar grada, a pažnju je privukla još jednom efektnom odjevnom kombinacijom.

Galerija

Odličan kožnjak i lepršavu "boho" haljinu spojila je s gležnjačama koje su zapravo sinonim za takozvani boemski stil odijevanja.

Poznavateljice dizajnerske obuće na prvi pogled prepoznat će kultne gležnjače francuske modne kuće Chloé, model čije ste kopije jedno vrijeme mogli vidjeti na svakom koraku.

Olja Vori u gležnjačama modne kuće Chloé Foto: Josip Moler/Cropix

Lansirane su 2008. godine u "pref-fall" kolekciji koju je potpisao tadašnji kreativni direktor Paulo Melim Andersson. Osmislio je kolekciju inspiriranu legendarnom pariškom boemskom četvrti Saint-Germain-des-Prés i stilom koji je u 70-im godinama vladao na njezinim ulicama.

Gležnjače Susanna modne kuće Chloé Foto: Chloe

Kao glavna zvijezda kolekcije ubrzo su se nametnule gležnjače pod nazivom Susan s takozvanom kubanskom potpeticom, ukrašene remenjem i sitnim zakovicama. Među prvima ih je u svoju garderobu uvrstila Sienna Miller, ultimativna modna ikona tog razdoblja.

Sienna Miller u kultnim gležnjačama modne kuće Chloé 2009. godine Foto: Profimedia

Popis slavnih obožavateljica ovog modela samo se povećavao, a nakon nekoliko godina nakon početne popularnosti Chloé ga je lansirao pod novim nazivom, Susanna.

Gležnjače Susanna modne kuće Chloé Foto: Chloe

Otad im se mijenjala boja i tekstura, ali ne i hvaljen dizajn udobne gležnjače koji je ostao netaknut, na radost svih dama koje i dalje vole ovaj kultni model.

Emma Roberts u gležnjačama Susanna 2012. i 2019. godine Foto: Profimedia

Olja Vori vs. Jennifer Lopez: Koja dama nosi bolji model popularne bezvremenske torbe?

Olja Vori nosi savršenu ljetnu haljinu, a ni sandale nisu daleko od savršenstva

Olja Vori u tako dobroj jakni rezerviranoj za modne buntovnice sa stavom