Dolazak ljeta znači odbrojavanje do dugoočekivanog uživanja u moru i suncu. Uz nekoliko važnih stvari koje je vrijedno ponijeti olakšat ćemo si boravak na plaži i osigurati cijeloj obitelji bezbrižan ljetni odmor.

Galerija

 

Odmor s mališanima poseban je gušt, ali i izazov za brojne roditelje. Zbog vječnog straha da u ionako pretrpanoj torbi još ponešto nedostaje na plažu odlazimo punih ruku noseći i ono što nam uopće ne treba. Kako se ljetovanje s djecom već pri prvom odlasku na plažu ne bi pretvorilo u pravi kaos zbog kojeg nam se diže kosa na glavi, praktičan popis od nekoliko stvari koje vrijedi ponijeti na plažu mogao bi olakšati svima dobro poznat problem koji se zove – pakiranje.

Zaštita od sunca je najvažnija

Idealno mjesto za svoju obitelj potražite u hladu izbjegavajući odlaske na plažu između 11 i 17 sati. Ako planirate cjelodnevno kupanje, kako biste dodatno zaštitili svoje mališane, na plažu ponesite suncobran ili lako sklopivi pop-up šator, koji je osim za ljetovanje praktičan i za ostale aktivnosti na otvorenom. U njemu ćete u popodnevnim satima bez odlaska do apartmana ili hotela lakše uspavati dijete.


U torbi za plažu obavezno ponesite i laganu lanenu ili pamučnu odjeću koja će kožu štititi od izravnog izlaganja suncu kako bismo smanjili rizik od opeklina i dugoročnog oštećenja kože naših najmlađih.

Jedna od najvažnijih stvari koje se obavezno moraju naći u torbi za plažu su kreme ili sprejevi sa zaštitnim faktorom Foto: Getty Images

Uz kapu ili šeširić te sunčane naočale, jedna od najvažnijih stvari koje se obavezno moraju naći u torbi za plažu su kreme ili sprejevi sa zaštitnim faktorom kako bismo dječju kožu učinkovito zaštitili od štetnog UV zračenja, a svaka dva do tri sata važno je obnoviti sloj zaštitnog faktora. Sigurno kupanje i igru u moru olakšat će i vodootporna krema ili sprej, a širok asortiman proizvoda možete potražiti u obližnjoj BIPA trgovini uz pogodnosti poput nižih redovnih cijena proizvoda za roditelje i bebe od čak 20 %.

Rekviziti koji male morske radosti čine još uzbudljivijima

Za klince plaža je poput pravog lunaparka na otvorenom koji nudi bezbroj zabavnih mogućnosti i igara, u kojima će rado guštati i roditelji. Ako vaše dijete odbija kupanje u moru ili je ono ipak prehladno, na plažu možete ponijeti maleni bazen na napuhavanje, koji je jednostavno napuniti morskom vodom. Uz nekoliko omiljenih igračaka, poput plastičnih kantica, grablji i lopatice, igra u bazenu ili plićaku postat će njihova omiljena aktivnost.

Na plažu možete ponijeti maleni bazen na napuhavanje koji je jednostavno napuniti morskom vodom Foto: Getty Images

Osim što plivanje potiče razvoj motoričkih vještina djece, pomaže im pri jačanju mišića te poboljšava njihovu koordinaciju i ravnotežu. Pojas za kupanje ili rukavice za plivanje pomoći će djeci da se opuste u moru, a uz vašu pomoć i prisutnost ta korisna aktivnost ubrzo će prerasti u zabavu bez kraja. Osim dječjeg kupaćeg kostima ili gaćica na plažu možete ponijeti i pelene za kupanje, uz koje se vi, ali i vaše dijete možete nesmetano prepustiti zabavnim aktivnostima bez brige da će u moru doći do nezgodnih situacija. Uz rezervne pelene i donje rublje u torbu za plažu osim ručnika spremiti možete i ogrtač, koji će utopliti dijete nakon igre u moru. Sveti gral svake torbe s dječjim potrepštinama svakako su vlažne maramice, koje ne bismo trebali zaboraviti ni pri odlasku na plažu, a od koristi vam mogu biti i tetra pelene, koje možete koristiti kao prostirku ili pak za prematanje.

Kako bismo nesmetano uživali u vremenu provedenom s našim najmilijima uz jednu brigu manje i na vrijeme osigurali sve potrepštine koje će nam olakšati ljetovanje s mališanima, sve članove BIPO kluba vjernosti za roditelje i bebe pri kupnji čekaju sniženja i dodatne pogodnosti svakog prvog ponedjeljka, utorka i srijede u mjesecu na određeni asortiman. Ne zaboravite sakupljati račune u razdoblju od 3. do 31. srpnja jer vas za potrošenih 150 € očekuje gratis tricikl, kojem će se vaši mališani zasigurno razveseliti.

 

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom BIPA po najvišim profesionalnim standardima.