Dolazak ljeta znači odbrojavanje do dugoočekivanog uživanja u moru i suncu. Uz nekoliko važnih stvari koje je vrijedno ponijeti olakšat ćemo si boravak na plaži i osigurati cijeloj obitelji bezbrižan ljetni odmor.

Galerija Za klince plaža je poput pravog lunaparka na otvorenom koji nudi bezbroj zabavnih mogućnosti i igara Sigurno kupanje i igru u moru olakšat će i vodootporna krema ili sprej sa zaštitnim faktorom Osim dječjeg kupaćeg kostima ili gaćica na plažu možete ponijeti i pelene za kupanje +5 Plastične igračke za plažu u trenu će mališanima postati omiljeni rekviziti za igru  

Odmor s mališanima poseban je gušt, ali i izazov za brojne roditelje. Zbog vječnog straha da u ionako pretrpanoj torbi još ponešto nedostaje na plažu odlazimo punih ruku noseći i ono što nam uopće ne treba. Kako se ljetovanje s djecom već pri prvom odlasku na plažu ne bi pretvorilo u pravi kaos zbog kojeg nam se diže kosa na glavi, praktičan popis od nekoliko stvari koje vrijedi ponijeti na plažu mogao bi olakšati svima dobro poznat problem koji se zove – pakiranje.

Zaštita od sunca je najvažnija

Idealno mjesto za svoju obitelj potražite u hladu izbjegavajući odlaske na plažu između 11 i 17 sati. Ako planirate cjelodnevno kupanje, kako biste dodatno zaštitili svoje mališane, na plažu ponesite suncobran ili lako sklopivi pop-up šator, koji je osim za ljetovanje praktičan i za ostale aktivnosti na otvorenom. U njemu ćete u popodnevnim satima bez odlaska do apartmana ili hotela lakše uspavati dijete.


U torbi za plažu obavezno ponesite i laganu lanenu ili pamučnu odjeću koja će kožu štititi od izravnog izlaganja suncu kako bismo smanjili rizik od opeklina i dugoročnog oštećenja kože naših najmlađih.

Jedna od najvažnijih stvari koje se obavezno moraju naći u torbi za plažu su kreme ili sprejevi sa zaštitnim faktorom Jedna od najvažnijih stvari koje se obavezno moraju naći u torbi za plažu su kreme ili sprejevi sa zaštitnim faktorom Foto: Getty Images

Uz kapu ili šeširić te sunčane naočale, jedna od najvažnijih stvari koje se obavezno moraju naći u torbi za plažu su kreme ili sprejevi sa zaštitnim faktorom kako bismo dječju kožu učinkovito zaštitili od štetnog UV zračenja, a svaka dva do tri sata važno je obnoviti sloj zaštitnog faktora. Sigurno kupanje i igru u moru olakšat će i vodootporna krema ili sprej, a širok asortiman proizvoda možete potražiti u obližnjoj BIPA trgovini uz pogodnosti poput nižih redovnih cijena proizvoda za roditelje i bebe od čak 20 %.

Rekviziti koji male morske radosti čine još uzbudljivijima

Za klince plaža je poput pravog lunaparka na otvorenom koji nudi bezbroj zabavnih mogućnosti i igara, u kojima će rado guštati i roditelji. Ako vaše dijete odbija kupanje u moru ili je ono ipak prehladno, na plažu možete ponijeti maleni bazen na napuhavanje, koji je jednostavno napuniti morskom vodom. Uz nekoliko omiljenih igračaka, poput plastičnih kantica, grablji i lopatice, igra u bazenu ili plićaku postat će njihova omiljena aktivnost.

Na plažu možete ponijeti maleni bazen na napuhavanje koji je jednostavno napuniti morskom vodom Na plažu možete ponijeti maleni bazen na napuhavanje koji je jednostavno napuniti morskom vodom Foto: Getty Images

Osim što plivanje potiče razvoj motoričkih vještina djece, pomaže im pri jačanju mišića te poboljšava njihovu koordinaciju i ravnotežu. Pojas za kupanje ili rukavice za plivanje pomoći će djeci da se opuste u moru, a uz vašu pomoć i prisutnost ta korisna aktivnost ubrzo će prerasti u zabavu bez kraja. Osim dječjeg kupaćeg kostima ili gaćica na plažu možete ponijeti i pelene za kupanje, uz koje se vi, ali i vaše dijete možete nesmetano prepustiti zabavnim aktivnostima bez brige da će u moru doći do nezgodnih situacija. Uz rezervne pelene i donje rublje u torbu za plažu osim ručnika spremiti možete i ogrtač, koji će utopliti dijete nakon igre u moru. Sveti gral svake torbe s dječjim potrepštinama svakako su vlažne maramice, koje ne bismo trebali zaboraviti ni pri odlasku na plažu, a od koristi vam mogu biti i tetra pelene, koje možete koristiti kao prostirku ili pak za prematanje.

Kako bismo nesmetano uživali u vremenu provedenom s našim najmilijima uz jednu brigu manje i na vrijeme osigurali sve potrepštine koje će nam olakšati ljetovanje s mališanima, sve članove BIPO kluba vjernosti za roditelje i bebe pri kupnji čekaju sniženja i dodatne pogodnosti svakog prvog ponedjeljka, utorka i srijede u mjesecu na određeni asortiman. Ne zaboravite sakupljati račune u razdoblju od 3. do 31. srpnja jer vas za potrošenih 150 € očekuje gratis tricikl, kojem će se vaši mališani zasigurno razveseliti.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom BIPA po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju