Svjetski poznate glumice, pjevačice i manekenke na svojim Instagram profilima redovito objavljuju fotografije koje su dorađena u aplikacijama poput FaceTunea. I dok jedne to javno priznaju, dobar dio njih skriva tu činjenicu.

Galerija

Američka pjevačica Demi Lovato više nije jedna od onih koja se želi skrivati. Na svojem Instagramu, koji prati više od 73 milijuna ljudi, odlučila je pokazati “pravu sebe”. Uz fotografiju u bikiniju napisala je:

Ovo je moj najveći strah. Neobrađena fotografija u bikiniju. I pogodite što, vidi se celulit. Tako sam umorna od toga da se sramim svojeg tijela, da ga uređujem (da, na drugim fotografijama u bikiniju uvijek sam ga editirala i mrzila se što to radim) kako bi drugi mislili da sam njihov ideal ljepote, no to nisam ja. Želim da ovo novo poglavlje u životu radije bude o osobi koja sam ja uistinu, nego onoj koja pokušava zadovoljiti tuđe standarde.

Evo mene bez srama, bez straha i ponosna na svoje tijelo koje je prošlo kroz toliko toga, i koje će me nastaviti zapanjivati jednog dana kada ću nadam se roditi. Tako je odličan osjećaj vratiti se na televiziju i film bez da se brinem o napornom rasporedu treninga prije 14-satnog radnog vremena. Ili da si uskraćujem rođendansku tortu i umjesto toga biram lubenicu sa šlagom i svjećicama jer sam prestravljena prave torte zbog groznih dijeta koje sam držala. Evo mene, prave, iskrene. I ja se volim. I vi biste se trebali voljeti.

Celulit i strije: Reklame koje pokazuju kako stvarno izgledaju žene u kupaćim kostimima

I samo da raščistim jednu stvar, nisam prestretna svojim izgledom, ali sam zahvalna na njemu, a ponekad je to najviše što možeš učiniti. Nadam se da ću nadahnuti nekoga da počne voljeti svoje tijelo.

Fotografija Demi Lovato i njezin status prikupile su više od osam milijuna lajkova u manje od 24 sata od objave, ali i brojne pozitivne komentare žena koje joj zahvaljuju na hrabrosti.

Hvala ti što si uvijek iskrena s nama. Znam da to nekad nije lako, ali volimo te. Volim tvoju hrabrost, tvoju snagu, to što si prekrasan uzor u koji se možemo ugledati. Željela bih biti hrabra poput tebe i imati samopouzdanje da učinim nešto slično, samo je jedan od tih komentara.

Ovaj status još je važniji ako je poznato kako se Demi u prošlosti borila s poremećajima u prehrani, depresijom, ali i ovisnošću o drogama. Danas se koristi društvenim mrežama da bi prenijela pozitivnu poruku svojoj publici.

Pogledajte i galeriju drugih slavnih žena koje se ne boje pokazati svoje "nesavršenosti" tijela:

"Imam ga, pa što?" 12 slavnih žena koje se ne opterećuju celulitom