Govoreći o parfemima koji mirišu poput kože, slavni Narciso Rodriguez rekao je da su oni senzualni i jedinstveni po tome što na svakom drukčije mirišu.

Galerija

Takozvani skin scents uistinu su parfemski ekvivalent no make-up make-upu.

Kako bi pojačali prirodni miris kože, u sebi obično imaju notu mošusa. Tu su i parfemi prošarani Iso E Super, molekulom osmišljenom da intenzivira naš jedinstveni prirodni miris kože.

Ako ste i sami ljubiteljica ovakvih mirisa, u nastavku smo izdvojili deset opcija koje žene obožavaju. To su mirisi koje je lako nositi, mirisi koji su poput druge kože i koji sa sobom donose dobar osjećaj i samopouzdanje.

Le Labo Another 13 

U gornjim su notama ovog mirisa kruška, citrusi i jabuka, u sredini su mošusni sljez, amil-salicilat, mahovina i jasmin, dok bazu čine Iso E Super, Cetalox, Ambrettolide i Helvetolide. U svakoj raspravi o mirisima koji su kao druga koža više puta spomenut će se ovaj parfem. Njegove ljubiteljice kažu da je ovaj miris zadivljujući mamac za komplimente.

Le Labo Another 13 Foto: Internetska stranica proizvođača

s.Oliver Selection Women

Ovaj cvjetno-voćni miris za žene u gornjim notama ima mandarinu, jabuku, bergamot i limetu. U sredini su jasmin, božur i kozja krv, dok bazu čine mošus, jantar i teksaški cedar. Dame koje vole ovaj parfem kažu da se radi o vrlo lijepom, ugodnom i nenapadnom mirisu koji je prikladan za svaki dan i sva godišnja doba.

s.Oliver Selection Women Foto: Internetska stranica proizvođača

Glossier You 

Ovo je miris koji se nosi svaki dan. Formula je napravljena tako da jednom kad se stopi s kožom svima miriše malo drukčije. Nije prenapadan, uravnotežen je, svjež i svestran te miriše nježno, toplo i poznato.

Kada su u pitanju mirisne note, ružičasti papar tu je da ostavi dobar prvi dojam, zatim ćete osjetiti drvenasto, blago slatko srce mirisa u kojem su sjemenke ambrete, mošus i ambroks, a za uravnoteženost tu su korijen irisa, bijeli cvijet i puderasta svježina.

Glossier You Foto: Internetska stranica proizvođača

Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning

Ovaj miris jedan je od onih koji će vas podsjetiti na svježe opranu, zgužvanu posteljinu. U bočici je spoj koji podsjeća na meku kožu i koji se lako pretvara u omiljeni miris. U njemu su spojeni đurđevak, akord irisa i bijelog mošusa.

Miris je ovo koji je prema riječima žena koje ga imaju u svojim ormarićima prekrasan, svjež, čist i mekan.

Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning Foto: Internetska stranica proizvođača

Escentric Molecules Molecule 01

Ovaj parfem za muškarce i žene namijenjen je ljubiteljima drvenastih mirisa. Lansiran je 2006. godine, a sastoji se od molekule Iso E Super koja ima blagi drvenasti miris.

Obožavatelji mirisa kažu da im je ovo najdraži odabir za svaki dan. Dodaju da je divan, prozračan, elegantan i eteričan u isto vrijeme.

Escentric Molecules Molecule 01 Foto: Internetska stranica proizvođača

Narciso Rodriguez For Her Musc Nude

Gornje su note ovog novog mirisa bijelo cvijeće, jasmin i ružičasti papar, u sredini su mošus, cvijet naranče i ruža iz Damaska, dok bazu čine mahune tonke, pačuli i cedrovina.

Miris je, prema riječima dama koje su ga isprobale, lijep, sladak, puderast, nježan, čist i lagan. Kažu i da je ženstven i zavodljiv.

Narciso Rodriguez For Her Musc Nude Foto: Internetska stranica proizvođača

Hermès Elixir Des Merveilles

U bočici ovog mirisa spojeni su jantar, drvenaste note, agrumi, topla smola... Ljubitelji mirisa kažu da je odvažan, elegantan i ugodan u isto vrijeme. Mnogi ga navode kao miris koji im je postao zaštitni znak.

Hermès Elixir Des Merveilles Foto: Internetska stranica proizvođača

Chanel Jersey

Miris iza kojeg stoji Jacques Polge spaja ženstvenu lavandu s bourbon vanilijom u kremastom akordu pojačanom notama bijelog mošusa. Ovo je miris života i radosti, a njegove obožavateljice kažu da se radi o prekrasnom, ugodnom mirisu koji krase suptilnost i sofisticiranost kakve samo Chanel može postići.

Chanel Jersey Foto: Internetska stranica proizvođača

Elizabeth Arden White Tea

U gornjim notama mirisa su muškatna kadulja, morske note i talijanska mandarina, u sredini su bijeli čaj, mate, ružina vodica i jasmin, a bazne su note mošus, jantarno drvo i mahuna tonke. Ljubiteljice ovog mirisa kažu da je predivan, elegantan i stvoren za svaku prigodu.

Elizabeth Arden White Tea Foto: Internetska stranica proizvođača

Juliette Has a Gun Not a Perfume

Ključni je sastojak ovog parfema ambroksan, koji se obično koristi kao jedna od osnovnih nota mirisnih kompozicija, ali u ovom slučaju ima glavnu ulogu. Ime ovog parfema govori da se ne radi o parfemu, a dame koje ga vole kažu da se radi o nečemu što se ne može imenovati i što je teško opisati, ali što zasigurno stvara osjećaj ugode.

Juliette Has a Gun Not a Perfume Foto: Internetska stranica proizvođača

10 novih laganijih parfema stvorenih za proljeće