Govoreći o parfemima koji mirišu poput kože, slavni Narciso Rodriguez rekao je da su oni senzualni i jedinstveni po tome što na svakom drukčije mirišu.

Galerija Parfem Le Labo Another 13 s.Oliver Selection Women +7 Glossier You

Takozvani skin scents uistinu su parfemski ekvivalent no make-up make-upu.

Kako bi pojačali prirodni miris kože, u sebi obično imaju notu mošusa. Tu su i parfemi prošarani Iso E Super, molekulom osmišljenom da intenzivira naš jedinstveni prirodni miris kože.

Ako ste i sami ljubiteljica ovakvih mirisa, u nastavku smo izdvojili deset opcija koje žene obožavaju. To su mirisi koje je lako nositi, mirisi koji su poput druge kože i koji sa sobom donose dobar osjećaj i samopouzdanje.

Le Labo Another 13 

U gornjim su notama ovog mirisa kruška, citrusi i jabuka, u sredini su mošusni sljez, amil-salicilat, mahovina i jasmin, dok bazu čine Iso E Super, Cetalox, Ambrettolide i Helvetolide. U svakoj raspravi o mirisima koji su kao druga koža više puta spomenut će se ovaj parfem. Njegove ljubiteljice kažu da je ovaj miris zadivljujući mamac za komplimente.

Le Labo Another 13 Le Labo Another 13 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

s.Oliver Selection Women

Ovaj cvjetno-voćni miris za žene u gornjim notama ima mandarinu, jabuku, bergamot i limetu. U sredini su jasmin, božur i kozja krv, dok bazu čine mošus, jantar i teksaški cedar. Dame koje vole ovaj parfem kažu da se radi o vrlo lijepom, ugodnom i nenapadnom mirisu koji je prikladan za svaki dan i sva godišnja doba.

s.Oliver Selection Women s.Oliver Selection Women (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Glossier You 

Ovo je miris koji se nosi svaki dan. Formula je napravljena tako da jednom kad se stopi s kožom svima miriše malo drukčije. Nije prenapadan, uravnotežen je, svjež i svestran te miriše nježno, toplo i poznato.

Kada su u pitanju mirisne note, ružičasti papar tu je da ostavi dobar prvi dojam, zatim ćete osjetiti drvenasto, blago slatko srce mirisa u kojem su sjemenke ambrete, mošus i ambroks, a za uravnoteženost tu su korijen irisa, bijeli cvijet i puderasta svježina.

Glossier You Glossier You (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning

Ovaj miris jedan je od onih koji će vas podsjetiti na svježe opranu, zgužvanu posteljinu. U bočici je spoj koji podsjeća na meku kožu i koji se lako pretvara u omiljeni miris. U njemu su spojeni đurđevak, akord irisa i bijelog mošusa.

Miris je ovo koji je prema riječima žena koje ga imaju u svojim ormarićima prekrasan, svjež, čist i mekan.

Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Escentric Molecules Molecule 01

Ovaj parfem za muškarce i žene namijenjen je ljubiteljima drvenastih mirisa. Lansiran je 2006. godine, a sastoji se od molekule Iso E Super koja ima blagi drvenasti miris.

Obožavatelji mirisa kažu da im je ovo najdraži odabir za svaki dan. Dodaju da je divan, prozračan, elegantan i eteričan u isto vrijeme.

Escentric Molecules Molecule 01 Escentric Molecules Molecule 01 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Narciso Rodriguez For Her Musc Nude

Gornje su note ovog novog mirisa bijelo cvijeće, jasmin i ružičasti papar, u sredini su mošus, cvijet naranče i ruža iz Damaska, dok bazu čine mahune tonke, pačuli i cedrovina.

Miris je, prema riječima dama koje su ga isprobale, lijep, sladak, puderast, nježan, čist i lagan. Kažu i da je ženstven i zavodljiv.

Narciso Rodriguez For Her Musc Nude Narciso Rodriguez For Her Musc Nude (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Hermès Elixir Des Merveilles

U bočici ovog mirisa spojeni su jantar, drvenaste note, agrumi, topla smola... Ljubitelji mirisa kažu da je odvažan, elegantan i ugodan u isto vrijeme. Mnogi ga navode kao miris koji im je postao zaštitni znak.

Hermès Elixir Des Merveilles Hermès Elixir Des Merveilles (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Chanel Jersey

Miris iza kojeg stoji Jacques Polge spaja ženstvenu lavandu s bourbon vanilijom u kremastom akordu pojačanom notama bijelog mošusa. Ovo je miris života i radosti, a njegove obožavateljice kažu da se radi o prekrasnom, ugodnom mirisu koji krase suptilnost i sofisticiranost kakve samo Chanel može postići.

Chanel Jersey Chanel Jersey (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Elizabeth Arden White Tea

U gornjim notama mirisa su muškatna kadulja, morske note i talijanska mandarina, u sredini su bijeli čaj, mate, ružina vodica i jasmin, a bazne su note mošus, jantarno drvo i mahuna tonke. Ljubiteljice ovog mirisa kažu da je predivan, elegantan i stvoren za svaku prigodu.

Elizabeth Arden White Tea Elizabeth Arden White Tea (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Juliette Has a Gun Not a Perfume

Ključni je sastojak ovog parfema ambroksan, koji se obično koristi kao jedna od osnovnih nota mirisnih kompozicija, ali u ovom slučaju ima glavnu ulogu. Ime ovog parfema govori da se ne radi o parfemu, a dame koje ga vole kažu da se radi o nečemu što se ne može imenovati i što je teško opisati, ali što zasigurno stvara osjećaj ugode.

Juliette Has a Gun Not a Perfume Juliette Has a Gun Not a Perfume (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10 novih laganijih parfema stvorenih za proljeće Issey Miyake L'Eau d'Issey Solar Violet Armani My Way Nectar Narciso Rodriguez For Her Musc Nude +7 Fragorand Lilas Eau de Toilette

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju