Nakon nekoliko godina pauze zbog temeljite rekonstrukcije predivnog pariškog zdanja Chanel se napokon vratio u Grand Palais. U prostoru centralne lađe održana je njihova prêt-à-porter revija za proljeće/ljeto 2025. godine.

Galerija

Chanel u svom priopćenju opisuje Grand Palais kao mjesto kulture u kojem je imao privilegiju održavati revije dva desetljeća i dodaje: "Danas ulaz u lađu nosi ime Gabrielle Chanel te simbolizira bliske veze između Kuće i Grand Palaisa."

Krletka u pariškom Grand Palaisu na Chanelovoj reviji Foto: Afp

U najavi kolekcije francuska modna kuća pozvala je sve da rašire krila i tako dala naslutiti stilsko usmjerenje novih kreacija. Unutar Grand Palaisa postavljena je velika krletka u kojoj je Riley Keough, unuka Elvisa Presleyja, zapjevala Princeov hit "When Doves Cry".

Upravo je minijaturna krletka, koja je krasila parišku adresu Coco Chanel, bila inspiracija za kolekciju i uređenje prostora u kojem je održana revija. Nastup Riley Keough ujedno je bio i referenca na legendarnu Chanelovu reklamu iz 1991. za parfem Coco, u kojoj se pojavila tada 19-godišnja Vanessa Paradis.

Chanel, prêt-à-porter, proljeće/ljeto 2025. Foto: Afp

Na pisti su se potom nizale kreacije ukrašene perjem, a i na detaljima poput remenja i nakita našlo se mjesta za motive iz ptičjeg svijeta. Fascinacija visinama potvrđena je i avijatičarskim naočalama.

Chanel, prêt-à-porter, proljeće/ljeto 2025. Foto: Afp

Osim o odjeći, u narednim danima sigurno će se mnogo raspravljati o predstavljenim dodacima. Naime, modnim sladokuscima već su za oko zapeli novi modeli torbi, baš kao i cipele s platformom koje potvđuju novu vladavinu ovog kružnog trenda. 

U galeriji razgledajte kreacije iz nove Chanelove kolekcije koju modna kuća opisuje kao "odu slobodi, delikatnosti, lakoći i pokretu". 

Chanel, prêt-à-porter, proljeće/ljeto 2025. Foto: Afp

Elvisova unuka oduševila Pariz: Spektakularni završetak Chanelove revije, Coco i Elvis bi bili ponosni Coco Chanel: Sedam "izuma" na kojima su joj žene zauvijek zahvalne Chanel predstavio divnu "prijelaznu" kolekciju u iščekivanju novog kreativnog direktora Zabavni kviz: 10 stvari koje znaju samo istinski ljubitelji Coco Chanel