Palača Garnier u Parizu danas je na trenutak postala modna pista. Predivna operna kuća ugostila je Chanel i poslužila kao kulisa za predstavljanje "haute couture" kolekcije u sklopu Pariškog tjedna mode.

Galerija Chanel, haute couture, jesen/zima 2024./2025. - 1 Chanel, haute couture, jesen/zima 2024./2025. - 2 Chanel, haute couture, jesen/zima 2024./2025. - 3 +22 Chanel, haute couture, jesen/zima 2024./2025. - 4

Ovo je prva kolekcija nakon vijesti da Virginie Viard odlazi s pozicije kreativne direktorice i djelo je Chanelova studija.

"Kolekcija za jesen/zimu 2024./2025. pokazuje tehničku stručnost, virtuoznost i osjetljivost Chanelovih 'haute couture' ateljea u kojima gotovo 150 ljudi radi na adresi 31 rue Cambon, pored Studija za modne kreacije i u blizini palače Garnier. Kolekcija odaje počast palači Garnier u Parizu. Igrajući ključnu ulogu od samog začetka, i u povijesti mode i povijesti Chanela, ovo žarište performansa i elegancije danas je domaćin Chanelove revije", poručuje modna kuća u svojem priopćenju za javnost.

Vittoria Ceretti otvorila je Chanelovu reviju Vittoria Ceretti otvorila je Chanelovu reviju (Foto: Chanel)

Novu kolekciju opisuju kao sofisticiranu, luksuznu i teatralnu, a upravo je takav bio i look u kojem je slavna talijanska manekenka Vittoria Ceretti otvorila reviju. Predimenzionirani crni kaput od tafete s visokim plisiranim ovratnikom vizualno je podsjetio na grandiozne plašteve kojima bi aristokratkinje nekad ogrnule svoje krinoline na putu do opere.

Chanel, haute couture, jesen/zima 2024./2025. - 43 Chanelov kaput na reviji u palači Garnier (Foto: Chanel)

Osim teatralnih plašteva, pažnju su plijenili i dugački kaputi od tvida koji u Chanelovoj izvedbi djeluju elegantno poput savršeno krojene haljine. Tvid je i dalje dominantan materijal, jedan od zaštitnih znakova Chanela, a njihovi kultni dvodijelni kostimi bogato su ukrašeni raznim detaljima.

Chanel, haute couture, jesen/zima 2024./2025. - 13 Kostim od tvida na Chanelovoj reviji (Foto: Chanel)

Naglašena ramena element su koji se provlači kroj cijelu kolekciju, uključujući i završni look u kojem je Angelina Kendall utjelovila Chanelovu mladenku.

Zavirite u galeriju i razgledajte kreacije modne kuće Chanel iz kolekcije za jesen/zimu 2024./2025. godine.

Angelina Kendall zatvorila je reviju u teatralnoj vjenčanici s naglašenim ramenima Angelina Kendall zatvorila je reviju u teatralnoj vjenčanici s naglašenim ramenima (Foto: Chanel)

Chanel N°5 Kultni Chanel N°5 L’Eau dobio je novu bočicu, obla je i prozirna

Chanel Cruise 2024./2025. Chanel predstavio novu kolekciju inspiriranu zaraznom energijom Marseillea

Dama sa zagrebačke špice u kultnim Chanelovim salonkama Zgodna dama iz Zagreba u jednima od najpopularnijih salonki svih vremena

Chanel COMÈTE Novi Chanelov parfem inspiriran je zvijezdama, a dominiraju note jednog cvijeta

Timothée Chalamet je zvijezda kampanje Martin Scorsese i Timothée Chalamet zajedno su radili na novoj kampanji za Bleu de Chanel, pogledajte spot

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju