Najluđa noć u godini je pred vratima pa je ovo odlično vrijeme za planiranje novogodišnjeg outfita. Glavni kriterij za novogodišnji look je taj da izgledamo glamurozno, a istovremeno se osjećamo ugodno kako bismo rasplesane i u stilu ispratile godinu na izmaku.

Svjetlucave haljine i modni dodatci zahtijevaju jednako efektni make-up. Beauty saloni odavno su rezervirani pa smo odlučile baciti oko na Instagram profile poznatih svjetskih make-up umjetnica i potražiti ideje koje vrlo lako možemo napraviti same i tako uštedjeti novac.

Trendovi u ljepoti neprestano se mijenjaju, a profesionalci su složni da nam dolazi vrijeme laganih nijansi koje će naglasiti prirodnu ljepotu.

Sve što vam treba kako biste realizirali ideje u nastavku je neutralna paleta sjenila, puder, ruž, pahuljasti kist i malo strpljenja.

Ideja ima zaista mnogo - od klasičnog smokey eye looka, preko upečatljivih metalik nijansi, sve do jednostavnijih, dnevnih boja i tekstura koje će naglasiti prirodnu ljepotu.

Iako u beauty svijetu postoji samo jedno pravilo – na lice nanesite boje s kojima se osjećate ugodno, vizažisti savjetuju da koristimo sjenila koja se slažu s bojom naših očiju.

Te nijanse definiraju konture oka i čine ga atraktivnim. Fokus je na nešto snažnijim tonovima, birajte one koji se slažu s pigmentima u šarenici. Top su zelene, ljubičaste, tamnoplave i slične vizualne poslastice koje pogled čine zavodljivim, savjetuje vizažist Marko Kriste.

Ako se igrate s tamnim i svijetlim tonovima, neka tamni budu više prema kapku, a svjetliji prema obrvi. Međutim, make-up naglašava i našu osobnost pa je uvijek dobro kreativno rješenje odmaknuti se od pravila.

Na raspolaganju su nam razne fenomenalne teksture, od mat do sjajnih, a brendovi predlažu lude, postojane boje. I obrazi su bitni, jer ako smo jače našminkali oči, i ostatak lica treba nekako naglasiti, napominje Marko Kriste.

Kružno konturiranje: Tiktok trend u šminkanju za manji nos i izraženije jagodice lica

Bez obzira kakav make-up look odabrali za novu godinu, najvažnije je da se zabavite i prigrlite svoju jedinstvenu ljepotu. Ne bojte se eksperimentirati i isprobavati nove tehnike – ipak je Nova godina! 

U nastavku se inspirirajte s pet kratkih tutorijala koji će vam pomoći da zablistate na dočeku Nove 2023. godine. 

 Neka vam ove make-up ideje posluže kao inspiracija za najluđu noć u godini.