Konturiranje je make-up tehnika za oblikovanje i definiranje strukture lice. Ona nam pomaže u postizanju simetrije, ali i vizualnom smanjivanju određenih dijelova lica. Primjerice, vještim konturiranjem možete vizualno smanjiti nos i podbradak, te naglasiti jagodice lica.

Konturiranje podrazumijeva pažljivo nanošenje kombinacije tamnijeg i svjetlijeg pudera ili specijalnog proizvoda za konturiranje koje se stavlja uz korijen kose, nos, jagodice, čeljust i bradu kako bi se lice preoblikovalo ili pak naglasile njegove upečatljive karakteristike.

Proizvod se obično nanosi u obliku linije na spomenuta područja te četkicom ili beauty blenderom utrljava u kožu kako bi se stopio s ostatkom lica.

Zahvaljujući TikToku u posljednje vrijeme sve je popularnije kružno konturiranje. Baš kao što mu ime govori – umjesto linija, proizvod se nanosi u obliku krugova ili točki.

Trend je započela korisnica @youngbeautyglow koja je na ovoj društvenoj mreži objavila video vlastitog lica prekriveno tamnim i svjetlijim točkama, a koje je potom izblendala do savršenstva.

@youngbeautyglow What shape we should try next? #contouring #contour #makeuptransition #foryou #tiktok original sound - Mr. Pillow Suit

Ovaj način konturiranja postao je još popularniji kad je svoju verziju objavila Serena Lakkisss prikupivši više od 750.000 lajkova i više od 11.000 komentara na TikToku.

Kako se kružno konturira?

Postupak konturiranja lica je gotovo isti kao i kod uobičajenog konturiranja – no umjesto ravnih linija na lice stavljate točke ili krugove. Slijedite ista područja kao i obično – duž čeljusti, oko linije usta, jagodica i nosa.

Ako nemate stick za konturiranje koje pritiskom o kožu ostavlja kružni trag proizvoda, poslužiti se možete i četkicom za šminkanje s debelim čekinjama da postignete taj kružni efekt.Također, poslužiti se možete i poklopcem ruža za usne koji ćete utisnuti u proizvod za konturiranje, a potom otisnuti krug na koži. 

Tamniji puder za konturu upotrijebite oko usta, duž čeljusti i jagodica te uz liniju kose na čelu, a praznine popunite korektorom prije nego što na obraze nanesete rumenilo i sve zajedno dobro „izblendajte“ spužvicom.

Trik za konturiranje uz koji ćete pravilno naglasiti crte lica Magična trojka: Tajne konturiranja kojima ćete naglasiti crte lica poput profesionalca

Slika nije dostupna Previše konturiranja, rumenila, ma svega! Deset zvijezda kojima je make-up pokvario izgled

Oni koji su probali kružno konturiranje tvrde da tehnika – pali, ali da će vam, barem ispočetka, za nju trebati 10-ak minuta više nego za uobičajeno šmininkanje.

Kako izgleda kružno konturiranje, pogledajte u videu u nastavku teksta.

@serenalakkiss Cup Contour?! Ib. @Young Beauty Glow #viralmakeup #contourhack #contouring101 #makeuptrend #makeupchallenge #contouringhacks sonido original - taliaespinoza

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju