Tamagotchi je bio popularna digitalna igračka iz 90-ih koja je simulirala kućnog ljubimca. Dizajniran kao mali uređaj u obliku jajeta s ekranom, Tamagotchi je od igrača zahtijevao da se brine o virtualnom ljubimcu – hrani ga, igra se s njim i čisti za njim. Ako bi ga vlasnik zanemario, ljubimac bi se razbolio. Igračka je bila hit među djecom i postala je kultni simbol te ere.

Galerija

Današnjim generacijama Tamagotchi je uglavnom potpuna nepoznanica, ali novi hit koji se pojavio na tržištu mogao bi na velika vrata vratiti tu zabavnu igračku i podići je na još viši nivo. Naime, stigao je Plantagotchi.

Neodoljiva pametna posuda s emotivnim izrazima za biljke postaje sve popularnija na društvenim mrežama, a svi koji je imaju kažu da briga o biljkama nikad nije bila zabavnija i jednostavnija.

 

 

Pomoću Plantagotchija biljke vam mogu "reći" što im treba i u kakvom su stanju, pa ako nemate zeleni prst i niste talentirani za uzgoj biljaka, taj bi vas uređaj mogao oduševiti.

Stavljena u posudu Plantagotchi, biljka preko LED ekrana "komunicira" s vama, pa se na njemu pojavljuju različite emocije, ovisno o tome nedostaje li joj vode, ima li previše ili premalo svjetlosti ili je u potpunosti zadovoljna svojim uvjetima.

Tužno lice znak je da biljci nedostaje vode, dok nasmijano pokazuje da je s njom sve u najboljem redu.

 

 

Prije korištenja posudu Plantagotchi treba povezati s pametnim telefonom, a svaka posuda ima posebne senzore koji prate razinu svjetla i vlage pa upozorava ako nešto treba promijeniti.

Plantagotchi posuda Foto: myplantagotchi.com

Ove su posude nevjerojatno simpatične, a posebno će oduševiti i djecu, koja tako mogu učiti o brizi o biljkama i razvoju odgovornosti.

Na stranici myplantagochi.com prodaju se po cijeni od 88,95 eura, a dolaze u više boja: žutoj, bež, ljubičastoj, zelenoj i bijeloj.

S obzirom na to da slijedi hladnije vrijeme, u Plantagotchije možete smjestiti otporno ukrasno bilje koje može preživjeti i jesen i zimu.

Plantagotchi posuda Foto: myplantagotchi.com

Tako dobra tegla s AliExpressa u kojoj cvijeće izgleda poput frizure