O ljepotama Korčule ne treba posebno govoriti, ali zato se u njezinoj blizini nalazi otičić bez stanovnika koji pruža onaj pravi bijeg od stvarnosti, posebno u zrelo ljeto kad su gužve sve manje, a more sve ugodnije.

Galerija

Radi se o Proizdu, malenom otoku koji dugo nosi nadimak raj Mediterana, a od Korčule je udaljen svega pola sata vožnje brodom. Do rajskog otoka moguće je doći iz Vele Luke i odličan je izbor za jednodnevni izlet.

Ako na Proizd odlazite na cijeli dan, valjalo bi ponijeti hranu, piće i zaštitu od sunca, jer ondje nema puno sadržaja, uobičajenog za poznata mjesta na Jadranu.

Na otoku se nalaze četiri plaže, jedna ljepša od druge, a zvijezda ovoga teksta je plaža Batalo. Osim plaže Batalo, možete posjetiti i plaže Veli Bili Bok, Mali Bili Bok te Donji Bili Bok.

Plaža Batalo poznata je po tirkiznom i čistom moru, šljunčana je i pogodna je za sve profile ljudi. Bilo da ste mladi par željan privatnosti, obitelj s mališanima kojima je potreban hlad na plaži, ili pak grupa prijatelja koja je odlučila istražiti skrivena mjesta na našoj obali, ova će vas plaža zasigurno oduševiti.

Ako krećete iz Vele Luke, brod će vas ostaviti malo dalje od ove plaže pa ćete imati priliku prošetati kroz borovu šumu i udahnuti svježi zrak koji liječi.

Kako bismo sačuvali ljepotu i čistoću našeg mora i naših plaža, podsjećamo koliko je važno da svatko od nas svojim malim doprinosom njihova nezagađivanja napravi veliku razliku.

Plaža Batalo, Proizd Foto: Shutterstock

15 hrvatskih plaža s najljepšim tirkiznim morem

15 plaža idealnih za odmor s djecom