Sastojci:

  • 700 g lubenice očišćene od koštica
  • 250 ml grčkog jogurta ili kondenziranog mlijeka

Priprema:

  1. Na tacnu ili protvan stavite komad papira za pečenje. Očišćenu lubenicu narežite na manje kocke pa rasporedite po protvanu. Protvan s lubenicom zatim stavite u zamrzivač na 3 sata.
  2. Nakon tri sata izvadite lubenicu i započnite s pripremom sladoleda. Polovicu lubenice stavite u procesor za hranu ili blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte jogurt ili kondenzirano mlijeko, lubenicu koja se skupila na rubovima aparata špatulom sastružite u smjesu, dodajte ostatak lubenice i opet blendajte.
  3. Smjesu prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje i vratite u zamrzivač na 2-3 sata. Nakon toga servirajte u čašicama ili zdjelicama uz pomoć grabilice za sladoled.

Dobar tek!

Inspirirajte se ostalim receptima za sladolede:

15 recepata za sladoled za sve ukuse, jednostavni su za napraviti i ne znaš koji je finiji Kokos i badem: Recept za sladoled s okusom omiljenih ljetnih kuglica Je li ovo desert ili koktel? Nema veze kako ćemo ga zvati, bitno da nas osvježi Gotovo za tren: Napravite sladoled od džin-tonika u šest različitih aroma Ma ukusnije ne može! Domaći cheescake sladoled koji se i pripremi i pojede začas