Tako će se u raznim džinovima na tržištu naći i do nekoliko okusa poput krastavca i ruže, lavande ili pak limunske trave i crnog papra.
Herbalne note u džinu dolaze do izražaja tek kada se pomiješaju sa nekim drugim pićem i zato je idelan alkohol za izradu koktela
Ovo su samo neki prijedlozi dodataka koje možete staviti u svoj džin-tonik, a niže su naše isprobane kombinacije od kojih smo odlučili napraviti sladolede.
Aromatizirani džin-tonici (Foto: Sandro Sklepić)
Svježe bilje po nekoliko listića: bosiljak, menta, melisa, ružmarin, korijander, limunska trava
Sušeno bilje: hibiskus, kamilica, jasmin, lavanda, perzijske sušene ružice, sladić (korjen), razni mješani čajevi s voćnim notama s kojima se mogu aromatizirati tonici
Voće i povrće po nekoliko kriški: krastavac, limeta, kumkvat, naranča, jabuka, badem
Začini: vanilija (štapić), cimet (štapić), zvjezdani anis, crveni ili ružičasti papar, crni papar (u zrnu), borovica, kardamom
Isprobane kombinacije koje su nas oduševile:
1. Džin-tonik s pupoljcima ili laticama ruže i ružičastim paprom
2. Džin-tonik s krastavcem
3. Džin-tonik s narančinom korom i anisom
4. Džin-tonik s mješavinom voćnog čaja
5. Džin-tonik s mješavinom voćnog čaja
6. Džin-tonik klasik- s limunom
Za izradu sladoleda od džin-tonika:
U aromatizirane džin tonike dodajte malo šećernog ili agavinog sirupa te ih prelijte u kalupe za sladoled. Ostavite u zamrzivaču na 4 sata i uživajte u smrznutim džin-tonicima.
U ostatke spravljenih džin tonika dodajte još malo tonika (kako bi se bolje i lakše zamrznule) te ih smrznite u kockice leda kako bi uvijek bile spremne kada vam dolaze prijateljice. Kockice leda netom prije posluživanja zalijte s još malo džina i tonika te odmah poslužite. Može li jednostavnije, a finije?
Sladoled od džin-tonika s kardamomom i borovicama (Foto: Sandro Sklepić)
Isprobajte i ostale poslastice sa džin-tonikom: